Pääurakoitsija teki tutkintapyynnön Olympiastadionin työmaan tapahtumista – työntekijöitä uhkailtu ja palkoissa epäselvyyksiä

3:30
Olympiastadionin remontin on arvioitu tulevan Suomelle arvioitua kalliimmaksi.

Helsingin olympiastadionin kunnostushankkeen pääurakoitsija Skanska tiedotti keskiviikkona tehneensä poliisille tutkintapyynnön työmaalla tapahtuneesta epäillystä uhkailusta. Ylen MOT-ohjelma kertoi alihankkijoiden työntekijöiden epäasiallisesta kohtelusta maaliskuun lopussa.

Työsuhdepäällikkö Anu Aspiala kertoi Skanskan olevan erittäin pettynyt ja pahoillaan alihankkijoiden kohtaamasta epäasiallisesta kohtelusta.

– Toiminta ei missään nimessä ole hyväksyttävää, joten olemme lähteneet puuttumaan tilanteeseen niillä keinoilla, joita pääurakoitsijalla tilanteessa on, Aspiala sanoi tiedotteessa.

Pääurakoitsijan jatkotoimet ovat johtaneet yhden alihankkijayrityksen työskentelyoikeuden lakkauttamiseen työmaalla epäselvyyksien johdosta. Skanska kertoi myös selvittäneensä Rakennusliiton kanssa noin kymmentä alihankkijayritystä koskevia palkkaepäselvyyksiä. Molempien käsityksen mukaan työmaalla ei ole sen jälkeen ollut avoimia palkkaepäselvyyksiä.

Työmaan työntekijöille on jaettu suomen- ja englanninkielinen kirje, jossa kerrotaan työantajan velvoitteista ja kannustetaan ottamaan työsuhdepäällikköön yhteyttä epäasiallisesta kohtelusta tai palkkaepäselvyyksistä. Skanska pyrkii tavoittamaan MOT:n haastattelemat alihankkijoiden työntekijät henkilökohtaisesti.

Ylen jutussa kerrottiin muun muassa työntekijöihin kohdistuneesta uhkailusta:

– Ripustan sinut telineeseen, ja kun tungen puukon kärjen suuhusi, en vedä sitä ulos ennen kuin olen palleissasi asti, eräässä puhelussa oli Ylen mukaan sanottu. Puhelu liittyi työntekijän alihankkijalta perimiin oikeuksiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja