Mainos

Köyhän palvelijan tytär saa miljoonaperinnön dna-testin ansiosta

Espanjassa isättömänä kasvanut palvelijan tytär on oikeutettu miljoonaperintöön dna-testin ansiosta.

Dna-testi on varmistanut 69-vuotiaan naisen olevan jo vuosikymmeniä sitten kuolleen varakkaan liikemiehen ainoa lapsi. Tapauksesta uutisoivat espanjalaislehti ABC sekä The Local.

Maria del Carmen Gordon äiti oli työskennellyt Alvarez nimisen liikemiehen talossa palvelijana 1940-luvulla. Äidillä oli ollut tuolloin naimisissa olleeseen mieheen suhde, jonka seurauksena hän oli tullut raskaaksi.

– Kun selvisi, että hän on raskaana hän sai potkut, Gordon asianajaja Fernando Osuna kertoi tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Suhteen ja raskauden ilmitulo tuohon aikaan olisi aiheuttanut julkisen skandaalin. Gordo ja tämän äiti saivat Alvarezilta taloudellista tukea asunnon muodossa.

Pienenä Gordo joutui asumaan isovanhempiensa luona sillä aikaa kun äiti yritti elättää tyttöä työskentelemällä toisen perheen palvelijana.

– Meillä oli todella rankkaa. Voit kuvitella, mitä oli olla yksinhuoltaja tuohon aikaan.

Gordon mukaan tämän äiti ei koskaan kertonut tyttärelleen, kuka tämän isä on. Tyttö ei myöskään asiaa koskaan kysellyt.

– Mutta ihmiset kylällä tiesivät ja he kertoivat minulle.

Vasta äitinsä kuoleman jälkeen vuonna 2004 Gordo alkoi selvittää asian todellista laitaa ja päätyi vaatimaan laillisia oikeuksiaan.

Tapaus notkahti liikkeelle useiden kylän asukkaiden todistettua siitä, kuka Gordon isä oli. Tämän jälkeen jo vuosikymmeniä kuolleena olleen Alvarezin ruumis kaivettiin ylös dna-testejä varten.

Dna-testin mukaan Gordo on 99,99 prosentin varmuudella liikemiehen tytär. Alvarez oli kuollut vailla omia lapsia, hänen omaisuutensa oli perinyt veljentytär.

Espanjan lain mukaan ainoana lapsena Gordo olisi oikeutettu 66 prosenttiin Alvarezin perinnöstä.

Asianajajan mukaan he ovat kuitenkin valmistelemassa sopimusta kolmen miljoonan euron summasta, jottei Alvarezin omaisuutta tarvitse hajoittaa ja myydä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.