Mainos

Paatuneinkin putkayöpyjä voi parantaa tapansa – Oulun poliisi jakoi hersyvän joulumuiston

Oulun poliisilaitos jakoi Facebook-sivuillaan hersyvän kertomuksen miehestä, joka on kolmen viime vuoden aikana päätynyt useamman kerran putkan pahnoille.

Tarina juontaa juurensa vuoden 2013 jouluaattoyöhön, joka oli Jokilaakson poliisilaitoksen alueella hiljainen. Poliisin mukaan vain pari päihtynyttä "vaatimalla vaati" saada viettää yönsä Ylivieskan putkan pahnoilla.

– Toinen yöpyjistä oli niin sanottu kanta-asiakas, joka oli poliisilakiperusteisesti Ylivieskassa putkassa 58:tta kertaa sinä vuonna, joten yön kenttäjohtaja tuumasikin asiasta minulle kertoessaan, että kyseinen henkilö on viettänyt aikaansa Ylivieskan poliisiaseman tiloissa vuonna 2013 ajallisesti kauemmin kuin kukaan turvapuolen poliiseista, Oulun poliisilaitos muistelee tilapäivityksessään.

Jouluaattoaamuna poliisi tarjosi "kanta-asiakkaalle" aamuseitsemän jälkeen torttukahvit ja toivomuksen siitä, ettei loppuvuonna ja seuraavana vuonna olisi niin usein putkassa.

– Tämä toive toteutuikin jossakin määrin, sillä henkilö ehti majoittua vielä samana vuonna kolme kertaa lisääkin, mutta vuonna 2014 juopumuspidätysten määrä enemmän kuin puolittui, sillä hän tarvitsi putkahoitoa vain 28 kertaa, poliisi kertoo.

Tänä vuonna pidätysten määrä on kuitenkin merkittävästi vähentynyt, sillä hän on ollut vuoden 2015 aikana putkassa ainoastaan kahdeksan kertaa. Oulun poliisi arvioi miehen asuinpaikan vaihdoksen tehneen hyvää. 

– Tyytyväisenä olemme seuranneet tuon torttukahvit tarjonneen kenttäjohtajan kanssa tätä laskevaa trendiä ja toivomme, että kyseinen henkilö lopettaisi kokonaan majoittumiset poliisiputkissa vuonna 2016. Se olisikin meidän molempien mielestä taas torttukahvien arvoinen suoritus, Oulun poliisi iloitsee.

Oulun poliisilaitoksen päivitys kokonaisuudessaan:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.