Mainos

Oululainen, törttöily voi tietää pitkää kotimatkaa – mutta Kuusamoon asti sinua ei putkaan sentään viedä

Jos törttöilet Oulussa, saatat löytää itsesi putkasta esimerkiksi Raahesta – mutta Kuusamoon asti sinua tuskin kärrätään.

Oulun poliisivankila on remontissa, joten putkareissu voi siksi suuntautua johonkin lähikunnista. Oulun poliisi kertoi asiasta veijarimaisella viestillä Facebookissa lauantai-iltana.

– Oulun yössä ei kannata koheltaa alkoholin kanssa, etenkään nyt! Eihän se rangaistus Raaheen ole joutua, mutta oululaiselle kotimatka voi aamulla olla melkoisen pitkä, jos siis putkaan itsensä hankkii. Majoitusongelmien takia herääminen voikin tapahtua Raahessa, Pudasjärvellä tai jopa Kemissä! Oulun poliisivankila on toistaiseksi suljettu remontin vuoksi. Tervetuloa Raaheen siis, poliisi kirjoittaa Facebook-päivityksessään silmää vinkkaavan hymiön kanssa.

Oulun poliisilaitokseen kuuluu myös lähes 220 kilometrin päässä sijaitseva Kuusamon poliisiasema, mutta sinne putkareissut tuskin suuntautuvat.

– Lähimmät poliisin käytössä olevat säilytystilat tietenkin hyödynnetään. Eikä Kuusamoon vienti meillä ole agendallakaan, se on hevosmiesten tietotoimiston huhu semmoinen, Oulun poliisilaitoksen ylikomisario Jyrki Pelkonen kertoi MTV Uutisille maanantaina.

Pelkonen kertoo, että Oulun keskustan poliisiaseman peruskunnostus ja saneeraus kestää puolisen vuotta. Alkujaan toiminnan oli tarkoitus jatkua remontista huolimatta, mutta esimerkiksi poraamisesta leviävä hieno kivipöly esti suunnitelman.

– Se on iso tila, jossa on kymmeniä sellejä. Niihin tehdään muun muassa nykyparagraafien edellyttämät sprinklerilaitteet ja muut.

Oulun poliisivankilassa on esimerkiksi juopuneiden säilöönotettujen lisäksi rikoksista kiinniotettuja ja tutkintavankeja.

Lisää poliisin kuormitusta

Pelkonen odottaa putkakyyditysten lisäävän jonkin verran poliisin taakkaa.

– Lisäähän se juuri ajamisten ja kuljetusten kautta. Vaikea sanoa kuinka paljon tarkalleen, mutta kyllä se merkittävästi sitä lisää, Pelkonen arvioi.

Ensimmäiset putkaremontin aiheuttamat kyyditykset tehtiin kuluneena viikonloppuna.

– Reilut 20 (kuljetusta) Oulun alueelta, ei mitenkään kauheasti. Nythän ovat tilauskiireet ohuimmillaan tammi-helmikuussa poliisilla hälytysrintamalla. Siinä mielessä tämä on hyvä aika tällaisen väistöliikkeen tekemiselle, Pelkonen sanoo.

Putkaremontin aiheuttamasta järjestelystä uutisoi ensimmäisenä Kaleva. Kaleva kertoo myös, että putkareissun jälkeen palautus kiinniottopaikkakunnalle tapahtuu joko poliisin kyydillä tai ilmaisella juna- tai bussilitteralla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja