Päättyikö parisuhde? Säännöllisen seksin loppumisella voi olla yllättäviä seurauksia

Miten käy hyvinvointisi, jos seksirintamalla hiljenee?

On paljon syitä sille, miksi seksielämä saattaa hiipua. Parisuhde voi päättyä, arki voi tulla väliin tai työstressi häiritä kotielämää. Säännöllisen seksin lopahtaminen voi vaikuttaa terveyteesi monin eri tavoin.

Tunnet olosi levottomammaksi

Seksi auttaa purkamaan paineita. Skottitutkijoiden mukaan ihmiset, jotka pidättäytyivät seksistä, olivat vaikeuksissa stressaavissa tilanteissa, kuten esiintyessään julkisesti, verrattuna niihin ihmisiin, jotka olivat yhdynnässä ainakin kerran kaksiviikkoisen ajanjakson aikana.

Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että aivot vapauttavat seksin aikana hyvää oloa aiheuttavia kemikaaleja, kuten endorfiineja ja oksytosiinia, jotka auttavat sinua rentoutumaan.

Miehillä riskinä eturauhassyöpä

Miehet, joiden seksielämä tyrehtyy, jäävät paitsi eturauhasta suojaavilta vaikutuksilta. Amerikan urologien yhdistyksen tekemän tutkimuksen mukaan miehillä, jotka harrastivat paljon seksiä, oli 20 prosenttia pienempi riski sairastua eturauhassyöpään. Miksi? Toistuvat ejakulaatiot saattavat mahdollisesti poistaa vahingollisia aineita eturauhasesta.

Sairastut herkemmin flunssaan

Seksin loputtua jäät valitettavasti paitsi myös viikottaisen seksin vastustuskykyä edistävistä vaikutuksista. Pennsylvanialaisen Wilkes-Barren yliopiston tutkijat huomasivat, että seksi kerran tai kahdesti viikossa kohotti flunssaa vastaan taistelevien vasta-aineiden määrää elimistössä 30 prosentilla.

Riski virtatieinfektioon pienenee

Liki 80 prosenttia virtsatieinfektioista ilmenee 24 tunnin kuluessa yhdynnästä. Seksin aikana emättimen bakteerit saattavat kulkeutua virtsaputkeen, jossa ne aiheuttavat infektion. Joten seksittömyyden hyvä puoli – ainakin naisilla – on se, että riskisi kokea kirvelyä virtsatessa pienenee reilusti.

Erektiohäiriöiden riski kasvaa

American Journal of Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne miehet, jotka harrastavat seksiä vain harvoin, kokevat erektiohäiriöitä tuplasti enemmän kuin miehet, jotka pääsevät tanssimaan vaakamamboa vähintään kerran viikossa. Tutkijoiden mukaan se saattaa johtua siitä, että koska penis on lihas, toistuva seksi voi auttaa vahvistamaan sitä samalla tapaa kuin liikunta auttaa pitämään muut lihakset vahvoina.

Saatat tuntea olosi masentuneeksi, mutta eri syystä kuin luulet

Naiset tuntevat olonsa sitä masentuneemmiksi, mitä kauemmin he joutuvat olemaan ilman seksiä, väittää Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistu tutkimus. Mutta kyse ei välttämättä ole nimenomaan seksin puutteesta. Tutkimustiimi huomasi, että myös naiset, joiden kumppanit käyttivät kondomia, tunsivat olonsa yhtä kurjaksi. Tutkijoiden mukaan jotkin siemennesteen yhdisteet, kuten melatoniini, serotoniini ja oksytosiini, saattavat kohottaa naisten mielialaa. Kannattanee silti muistaa, että suojaamattomassa seksissä on toki omat huonot puolensa.

Kipin kapin piristystä petiin! Mitä seksivälineitä kotoa tulisi löytyä? Katso video:

Lähde: Prevention

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja