Päättyikö Mikko Koivun NHL-ura jo nyt? Lähde: Leijonakapteeni harkitsee vakavasti lopettamista

NHL:ssä pitkän uran pelannut Mikko Koivu harkitsee The Athleticin toimittajan Michael Russon mukaan lopettamista tähän kauteen.

Mikko Koivun uran todennäköinen päättyminen nousi esiin helmikuussa, kun 37-vuotias suomalaissentteri päätti, ettei halua siirtoa muualle tällä kaudella. Asiasta kertoi tuolloin Minnesota Wildia seuraava beatkirjoittajaMichael Russo verkkosivusto The Athleticin artikkelissa.

– Koivua lähellä olevat luottohenkilöt uskovat, että Koivu aikoo vakavasti harkita lopettamista tämän kauden jälkeen, joten on erittäin mahdollista, että Koivu päättää uransa Wildin pelaajana, Russo kirjoitti.

Siirtorajan umpeutumisen hetkellä Koivu ei vielä ollut valmis itse puhumaan asiasta julkisesti.

– Puhutaan mieluummin tästä päivästä, Koivu väisti.

Koivulla ei ole sopimusta ensi kaudesta. Keskushyökkääjän rooli Minnesotassa on muuttunut entistä puolustusvoittoisammaksi, eikä hän ole viime vuosina mässäillyt tehopisteillä. Tällä kaudella turkulainen on tehtaillut neljä maalia ja 21 tehopistettä 55 ottelussa.

Kun koronaviruksen leviäminen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi keskeytti NHL-kauden ilman mitään takeita sen jatkumisesta, on mahdollista, että Koivu on jo pelannut viimeisen ottelunsa taalaliigassa. Muun muassa ESPN:n lähteiden mukaan NHL-kautta ei voi käynnistää uudelleen ennen kesäkuuta, mikä tarkoittaa käytännössä kauden perumista tai äärimmäisen typistettyjä pudotuspelejä.

NHL:n komissaari Gary Bettman on kuitenkin painottanut, että liiga haluaa jatkaa kautta mahdollisimman pikaisella aikataululla ja päästä jakamaan Stanley Cupin kauden päätteeksi.

Jos NHL:n runkosarja päättyisi tänään, Koivun seura Minnesota Wild jäisi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Koivu on pelannut NHL:ssä 1028 runkosarjaottelua ja voittanut Suomen maajoukkueessa lukuisia arvokisamitaleja. Kohokohtana voi pitää kevään 2011 MM-kultaa Bratislavassa, jossa hän toimi joukkueen kapteenina.

TPS-kasvatti on edustanut NHL:ssä pelkästään nykyistä seuraansa Minnesotaa, joka varasi hänet kesällä 2001 ensimmäisellä kierroksella koko varaustilaisuuden kuudentena pelaajana.

Edellä mainitun skenaarion Koivun ennenaikaisesta uran päättymisestä nosti esiin myös verkkosivusto Leijonat.com.

Lue myös:

    Uusimmat