NHL:n tähtipuolustajan ura vaarassa

Montreal Canadiensin tähtipuolustajan Shea Weberin jääkiekkoura on vaarassa. Kanadalaisen epävarmasta tulevaisuudesta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters useisiin raportteihin nojaten.

Weber, 35, on kärsinyt jalkavammoista ja käynyt viime vuosina niin polvi- kuin nilkkaleikkauksessa. Viime kaudella häntä vaivasi myös sormivamma, jonka jäljiltä kanadalaiselta jäi Canadiensin kahdeksan viimeistä runkosarjaottelua väliin. Weber tahkosi pudotuspeleissä kuitenkin 22 ottelua, kun hänen kipparoimansa Canadiens eteni Stanley Cup -finaaleihin.

Canadiens, NHL ja NHL:n pelaajayhdistys NHLPA tarkkailevat kaikki Weberin terveydellistä tilaa. Hän kävi The Athleticin mukaan keskiviikkona lääkärin pakeilla, joskin on epäselvää, minkä takia tarkalleen. On kuitenkin spekuloitu, että Weberin sormi voi vaatia leikkausta.

Useat lähteet raportoivat, että Weberiltä saattaa jäädä useista vammoista seuranneen terveystilanteensa myötä ensi kausi väliin, eikä sen jälkeisestäkään ajasta ole takeita. 

Weberillä on vielä vuosia jäljellä vuonna 2012 solmimastaan 14-vuotisesta NHL-sopimuksesta. 

Weber on pelannut urallaan seitsemän kertaa NHL:n tähdistöottelussa. Hän on voittanut Kanadan maajoukkueessa kaksi olympiakultaa, yhden MM-kullan ja yhden World Cupin.

Lue myös:

    Uusimmat