Päätoimittajat ruotivat Sipilän puhetta: ”Ihmiset eivät halua uskoa ikäviä asioita”

Päätoimittajaraati ruotii pääministerin puhetta 8:49

MTV Uutisten, Helsingin Sanomien ja Talouselämän päätoimittajat ovat yhtä mieltä siitä, että pääministeri Juha Sipilän puhe välitti tarpeellisen viestin – oikeaan osoitteeseen.

Talouselämän päätoimittaja Reijo Ruokanen toteaa Huomenta Suomessa, että vaikka pääministeri Juha Sipilän puheessa ei ollut juuri mitään uutta, siinä esille tulleet asiat oli tarpeen vielä kerrata.

– Kaikki on sanottu moneen kertaan, mutta on tarpeen sanoa vielä kerran, koska ihmiset eivät halua uskoa ikäviä asioita.

– Politiikassa on aina mukana ihmisiä ja tahoja, joiden intresseissä on uskoa siihen, että mörkö menee pois, kun laittaa silmät kiinni.

Jos kommentti oli piikki ay-liikkeen suuntaan, niin helpolla päätoimittajaraati ei päästänyt myöskään Elinkeinoelämän keskusliittoa. Päätoimittajien mukaan Sipilän huhuilu EK:n isänmaallisuuden perään meni oikeaan osoitukseen.

– Selkeää sanomaa ja ihan oikeaan paikkaan, MTV Uutisten päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kiteyttää.

Vaikka päätoimittajat toivovat, ettei pääministeri ota vastaavien puheiden pitämistä tavaksi, he kiittelivät myös pakolaisasian esiin nostamista puheessa.

– Arvojohtamiselle on tarvetta, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo.


"Pakolaisista muistuttaminen katu-uskottavaa Sipilältä" 7:43


Lue myös:

    Uusimmat