Mainos

Päätoimittajat Huomenta Suomessa: Lain rikkominen ei kuulu sananvapauteen

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila muistuttaa, että sananvapauteen kuuluu myös vastuu.

– Koko meidän olemassaolomme perustuu siihen, että meillä on molemmat puolet sanaparista voimassa. Sitä haluamme tässä myös korostaa, Ylä-Anttila totesi Huomenta Suomessa päätoimittajien yhteiseen julkilausumaan liittyen.

Suurimpien suomalaisten medioiden päätoimittajat ovat laatineet yhteisen kannanoton, jossa he puolustavat vastuullista, moniarvoista journalismia uudentyyppistä valemediaa vastaan. 

Talouselämän päätoimittaja Reijo Ruokanen pelkää, että nykyisen kaltainen sananvapauden käyttö voi johtaa sananvapauden kapenemiseen.

 – Kukaan meistä ei katsoakseni ole sellaisessa asemassa, että voimme arvioida onko jokin sananvapauden käyttö oikein vai väärin. Mutta jos sitä käytetään siten kuin sitä tällä hetkellä käytetään, sen seuraukset ovat sellaisia, jotka vähentävät meidän sananvapauttamme tulevaisuudessa, Ruokanen sanoi Huomenta Suomessa.

Ylä-Anttila kaipaa keskusteluun tyylikkyyttä.

– Huorittelu ja homottelu voisi jäädä pois. Voit kertoa oman mielipiteesi, se on sananvapautta. Mutta ei tarvitse leimata ketään, eikä uhata millään tavalla. Mielestäni se ei kuulu sananvapauteen.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemen mukaan huolta on herättänyt erityisesti yksittäisiin toimittajiin kohdistunut painostus ja trollaaminen.

– Kyllä toimittajien on kyettävä lehdistönvapauden ykkösmaassa toimimaan rauhassa, pelkäämättä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.