Johanna Korhonen Ylen kriisistä: "Ei pääty Jääskeläisen potkuihin – toimitusjohtaja on epäonnistunut"

Ei voida ajatella, että Ylen sananvapauteen, poliittiseen painostukseen ja johtamiseen liittyvät ongelmat ratkeavat vain päätoimittaja Atte Jääskeläisen potkuilla, totesi toimittajana työskennellyt kustantaja ja toimitusjohtaja Johanna Korhonen Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– On se riski, että ajatellaan, että tämä oli nyt tässä. Mutta se ei pidä yhtään paikkaansa. Ei ihminen toimi yksin jollain tavalla, vaan muut ihmiset vähintään sallivat sen, Korhonen sanoo.

Muilla ihmisillä Korhonen tarkoittaa erityisesti Ylen toimitusjohtajaa Lauri Kivistä. Jos päätoimittajan ja toimitusjohtajan roolit menevät sekaisin – kuten ne Korhosen mukaan ovat menneet Jääskeläisen taipuessa painostukseen – Kivisen täytyisi tarkastella toimintaansa.

– Jos roolit ovat menneet niin paljon sekaisin, niin eikö se tarkoita, että toimitusjohtaja on epäonnistunut? Korhonen kysyy.

Jääskeläisen potkut tarjoavat kuitenkin Ylelle mahdollisuuden uudistua ja tarkastella toimintaansa. Korhonen toivoo, että Yle saisi määriteltyä toimintaansa tarkemmin.

– Usein tekemisen ilo ja ylpeys eivät näy ulospäin. Sitä olisi mahdollisuus parantaa aikalailla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja