Mainos

Pääsiäisviikko tuo Suomeen sateita ja tuulia – loppuviikolla sää saattaa kylmetä selvästi

Kevät näyttää tällä viikolla ottavan vähän takapakkia. Alkuviikolla on monin paikoin tuulista, ja loppuviikolla lämpötilat saattavat laskea jopa nollan tuntumaan etelää myöten.

MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo, että nyt alkuviikolla matalapaineen keskus sateineen kulkee Suomen yli itään. Samalla tuulet voimistuvat.

– Pohjoisessa sataa tänään maanantaina paikoin lunta tai räntää. Päivän aikana lännestä leviää vesisateita myös maan eteläosaan. Illalla vettä sataa idässäkin.

Etelässä saadaan nauttia vielä aluksi keväisistä lämpötiloista.

– Etelä-Suomen sisämaassa lämpötila ehtii kohota 10 asteen vaiheille ennen sateiden saapumista, mutta sää on hyvin tuulinen. Merellä tuulee kovaa, ja mantereellakin on kovia tuulenpuuskia. Pohjoisessa lämpötilat vaihtelevat nollan molemmin puolin.

Kylmää ilmaa virtaa Suomeen tiistaina

Mannonen kertoo, että tiistaina matalapaineen keskus väistyy, mutta sateita tulee vielä paikoin ja kylmempää ilmaa alkaa virrata pohjoisesta etelään päin.

– Keskiviikkona on pääosin poutaa, mutta vähäisiä sateita voi tulla sen kaikissa olomuodoissa.

Loppuviikolla ilma saattaa jäähtyä selvästi.

– On mahdollista, että loppuviikolla ilma kylmenee niin, että etelässä päivälämpötilat jäävät lähelle nollaa. Maan keski- ja pohjoisosassa pysytään pakkasella, Mannonen kertoo.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.