Pääsiäisniksi: Näin leivot kakun kananmunan sisään

Jos haluat loihtia pääsiäiseksi hieman erikoisempaa tarjottavaa, kokeile kananmunan sisään leivottuja kakkuja.

Perinteisen täytekakun sijaan pääsiäisen juhlapöytään sopivat kananmunien sisään leivotut pienet kakut. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että kakkutaikina kypsennetään kanamunan kuorien sisällä. Näin homma toimii:

1. Riko kananmunan päästä pieni pala irti neulalla / nuppineulalla.
2. Kaada kananmunan sisukset pois kulhoon ja huuhtele kuoret. Liota kuoria hetki suolavedessä. Huuhtele/voitele sisustat tämän jälkeen öljyllä
3. Ota muffinivuoka ja vuoraa kolot foliolla
4. Tee perinteinen kakkutaikina. Kaada taikinaa munankuorien sisään esimerkiksi pursottimien avulla. Laita taikinalla täytetyt munat vuokaan folionyyttien päälle.
5. Kypsennä kakkumunia uunissa alimalla tasolla 12-14 minuuttia (180-200 astetta)
6. Anna jäähtyä ja kuori munan päältä pois ylimääräiset taikinat
7. Riko kananmunan kuoret, ota munan muotoinen kakkupohja sisältä ja koristele vaikka kermavaahdolla.

Katso videolta, miten kananmunakakkujen leipominen onnistuu:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat