Pääsiäinen ruuhkauttaa päätiet – viimehetken vinkit menoliikenteeseen

Ihmiset suuntaavat pääsiäisen viettoon ja Suomen valtaväylät täyttyvät autoista. Vilkkainta menoliikenteen odotetaan olevan tänään 24.3. kiirastorstaina iltapäivällä kello 13-19. Menoliikenne jatkuu myös pitkäperjantaina kello 9-14. Normaalia enemmän liikennettä odotetaan valtatielle 3 Helsingistä Tampereelle, valtatielle 4 Lahdesta aina Ouluun ja Kemiin saakka, sekä valtatielle 5 Heinolasta Varkauteen. Paluuliikenne puolestaan jakautuu molemmille pääsiäispäiville, mutta vilkkainta sen odotetaan olevan maanantaina kello 12-20 välillä.

Tämän hetken sääennusteen mukaan ajokeli tulee olemaan varsin vaihtelevaa koko maassa. Tästä syystä matkaan on hyvä varata riittävästi aikaa. Myös renkaiden kunto ja ilmanpaineet on hyvä tarkistaa ennen matkalle lähtemistä. Lisäksi lasipinnat kannattaa puhdistaa, sillä likainen pinta heikentää merkittävästi näkyvyyttä sopivassa auringonpaisteessa, ja pinta myös huurtuu likaisena helpommin.

Lomamatkalle lähdettäessä kannattaa myös muistaa auton oikeaoppinen lastaaminen. Autossa olevat irtotavarat voivat olla vaarallisia voimakkaissa jarrutuksissa, ja pahimmillaan ne voivat aiheuttaa vakavia lisävahinkoja onnettomuustilanteissa.

Lue myös, miten voit parhaiten hyödyntää navigaattoriasia ruuhkien välttämiseksi:
Pääsiäisruuhkat lähestyvät – Hyödynnä navigaattoria ruuhkien välttämiseksi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja