Pääministerille jo yli 200 huolestunutta kirjettä – protesti maahanmuuttopolitiikan kiristymistä vastaan

9:24

"Hyvä Juha Sipilä, kirjoitan Teille ilmaistakseni syvän huoleni Suomen pakolais- ja turvapaikkapolitiikan tilasta." Näin alkaa Tukholman yliopiston elokuvatutkimuksen professori Anu Koivusen pääministerille lähettämä kirje, jossa hän ilmaisee järkytyksensä koskien hallituksen turvapaikkapolitiikkaa kohtaan.

Kirje liittyy kahden suomenruotsalaisen kirjailijan, Merete Mazzarellan ja Monika Fagerholmin, aloittamaan kampanjaan, jossa kehotetaan kansalaisia ilmaisemaan järkytyksensä turvapaikkapoliitiikan linjauksista kirjeitse.

Kampanja sai alkunsa heinäkuussa, kun maahanmuuttoviraston kielteinen päätös irakilaismiehen turvapaikkahakemukseen nousi julkisuuteen. Isis oli räjäyttänyt turvapaikanhakijan talon ja työpaikan, mutta miehelle ei myönnetty turvapaikkaa.

Koivunen on yksi yli 200 kampanjaan osallistuneesta ihmisestä, jotka haluavat ilmaista järkytyksensä turvapaikkapolitiikkaa kohtaan.

– Miten tämä on yhdistettävissä tapaamme ajatella ja siihen, mitä Suomi on, mitä me arvostamme, Koivunen sanoi Huomenta Suomessa.

Kirjailijat ovat pyytäneet kansalaisia ilmaisemaan huolensa pääministerille nimenomaan kirjeitse. Joitakin kirjeitä on julkaistu myös sähköisesti esimerkiksi blogeissa.

– Kirjekampanja pyrkii sanomaan pääministerille, että me emme ummista silmiämme. Me seuraamme ja teidänkin pitäisi seurata, koivunen sanoo pääministeriin viitaten.

Valtioneuvon kansliasta kerrotaan, että pääministerille oli viime torstaihin mennessä tullut yhteensä 143 ruotsinkielistä ja 51 suomenkielistä kirjettä. Torstain jälkeen saapuneet, noin 20 kirjettä on ohjattu Sisäministeriöön. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja