Mainos

Pääministeri Venäjän rajatoiminnasta: Ei voi puhua hybridisodankäynnistä

9:31

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mielestä tärkeintä maahanmuuton hallitsemisessa on saada rajat toimimaan kunnolla. Hän uskoo myös Venäjän haluavan järjestää raja-asiansa kuntoon.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että riski uusien pakolaisreittien syntymiseen on olemassa. Siksi rajojen turvaaminen on erittäin tärkeää, ettei uutta pakolaisaallon kaaosta pääse enää syntymään.

- Kun Balkanin reitti hiljenee ja siellä toimet alkavat purra, eli saadaan pakolaisleirit kuntoon ja hallitsematon maahanmuutto tyrehdettyä, on riski, että syntyy uusia reittejä – Syyrian tilanne ei ole muuttunut, Irakissa taisetelut jatkuvat ja isisin terrori jatkuu edelleen, Sipilä luonnehtii torstain Huomenta Suomessa. 

Sipilä ei usko, että Venäjä käyttäisi pakolaisvirtoja ajaakseen omia poliittisia tarkoitusperiä ja sotkeakseen  Euroopan rivejä.

– Luotetaan, että venäläinen osapuoli haluaa järjestää tämän.  Ei tässä mistään hybridisodankäynnistä voi puhua, Sipilä tyrmää.

Hän on kuitenkin huolissaan ihmissalakuljetuksesta. Sipilä toivoo, että rikollinen toiminta saataisiin kitkettyä, ettei kukaan voi hyötyä pakolaisista taloudellisesti.

– Meidän pitää pitää omasta rajastamme huoli, se on meille kunnia-asia. Mutta kyllä se on myös venäläisille kunnia-asia, että tämä erittäin hyvin toimiva rajayhteistyö saadaan jatkumaan, hän sanoo.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.