Mainos

Pääministeri tuomitsee Kempeleen epäillyn raiskaustapauksen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tuomitsee Kempeleessä eilen illalla tapahtuneen 14-vuotiaan tytön epäillyn raiskaustapauksen. Teosta epäillään kahta ulkomaalaistaustaista nuorta ja MTV Uutisten tietojen mukaan epäillyt ovat Afganistanista tulleita turvapaikanhakijoita.

– Kyllä tuo on vakava, tuomittava, inhottava ja raukkamainen teko, jos julkisuudessa oleva tieto kaikkineen pitää paikkaansa, pääministeri Sipilä toteaa vakavana.

Pääministeri on kutsunut oikeusministerin ja sisäministerin koolle tänään kriisikokoukseen, jossa käsitellään kyseisen tapauksen lisäksi myös muita turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia.

Sipilän mukaan kokouksessa keskustelun aiheena on muun muassa se, miten turvapaikanhakuaikana tehdyt rikokset vaikuttavat turvapaikkapäätökseen. 

– Aion käydä läpi sen, pitäisikö olla automaattisesti selvää, että jos rikos tehdään turvapaikanhakuaikana niin silloin turvapaikkaa ei myönnetä. Tämän tyyppisissä tapauksissa täytyy myöskin keskustella, että onko tuomituilla automaattisesti karkotuspäätös, Sipilä pohtii.

Sipilä korostaa, että vastaanottokeskuksissa ja järjestelykeskuksessa valistetaan turvapaikanhakijoita Suomen oikeusvaltion käytännöistä ja siitä, miten naisiin suhtaudutaan. 

– Tiedän, että paljon on tehty ja paljon varmasti vielä voidaan tehdä, mutta pitää vielä katsoa, onko tässä lainsäädännön muuttamisen paikka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.