Mainos

Orpo: Vastaanottokeskuksia suljetaan – "turvallisuuden kannalta väärissä paikoissa"

Turvallisuuden kannalta väärissä paikoissa olevia vastaanottokeskuksia suljetaan, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo.

Esimerkiksi hän mainitsee keskukset, jotka ovat liian kaukana poliisin näkökulmasta. Vielä ei ole tiedossa suljettavia paikkoja.

Samalla valmistelussa on lainmuutos, joka mahdollistaa vartiointiliikkeiden vartijoiden työskentelyn vastaanottokeskusten sisällä. Tällä hetkellä vartijat saavat toimia vain keskusten ulkopuolella.

MTV:n haastattelussa Orpo korostaa, että hallituksessa tehdään lujasti töitä, jotta Suomi pysyisi turvallisena maana.

Orpon mukaan tavoitteena on saada turvapaikanhakijat ymmärtämään, millainen on suomalainen lainsäädäntö, suomalainen kulttuuri ja naisen asema Suomessa.

– Myöskin tulisi tehdä selväksi se, että teoista rangaistaan ja ne vaikuttavat suoraan turvapaikkapäätökseen ja törkeät teot johtavat maasta poistamiseen, Orpo sanoo.

Ministeri korostaa, että Suomen oikeusjärjestelmä on tehokas ja siihen pitää voida luottaa.

– Poliisi on toiminut ripeästi ja kaikki epäillyt tekijät on saatu kiinni. Pitää luottaa siihen, että viranomaiset hoitavat Suomessa turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä, Orpo sanoo. 

Turvapaikanhakijoiden määrä on ministerin mukaan laskussa. Eilen Suomeen saapui 80 turvapaikanhakijaa, kun parhaimmillaan tulijoita oli 600 päivässä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.