Pääministeri Sanna Marinilla on kaksivuotias tytär – paljasti haaveensa Me Naisissa: "Toivoisin kovasti perheenlisäystä, pikkusisarusta Emmalle"

2:23
Sanna Marin valittii pääministeriksi joulukuussa.

Sanna Marinilla ja hänen puolisollaan Markus Räikkösellä on kaksivuotias Emma-tytär.

Pääministeri Sanna Marin antoi Me Naiset -lehdelle haastattelun, jossa puhuu perheestään.

Marin asuu miehensä Markus Räikkösen ja kaksivuotiaan Emma-tyttärensä kanssa pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa. Koronakriisin aikana Räikkönen on tehnyt etätöitä, ja Marinin äiti on ollut lapsenlapsensa kanssa.

– Kasvattajana minä olen meistä se lepsuin. Isä ja mummi asettavat Emmalle enemmän rajoja, Marin kertoo lehdessä.

Marin ja Räikkönen tapasivat vuonna 2004. Marin kertoo lehdessä, ettei suunnitellut kohtaavansa elämänsä miestä 18-vuotiana, vaan oli ajatellut elää vapaan ja itsenäisen nuoruuden.

– Rakkautta ei voi sivuuttaa, eikä elämää suunnitella valmiiksi. Edelleen puolisoni on se, joka saa minut nauramaan.

Marin paljastaa haastattelussa, että hän haaveilee toisesta lapsesta.

– Toivoisin kovasti perheenlisäystä, pikkusisarusta Emmalle. Nykyinen työni tekee kuitenkin asiasta vaikean. Ministerin tehtävä lienee Suomessa ainoa, jossa ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen, hän sanoo.

Marin antoi britti-Voguelle tänä keväänä myös haastattelun koskien yksityiselämää. Jutun mukaan Marinin ilme kirkastuu selkeästi aina, kun hän puhuu tyttärestään Emmasta. Haastattelun yhteydessä Marin on näyttänyt Kalelle muun muassa samana aamuna otettuja yhteiskuvia Emma-tyttären kanssa, joissa kaksikko näyttää aivan tavalliselta äiti-tytär-parivaljakolta.  

– Hän ei ymmärrä mitään tästä. Kerran hän katseli lehteä, jossa oli kuva minusta, ja sanoi: "Tyhmä lehti! Ei äiti", Marin kertoo haastattelussa.

Marinin omat vanhemmat erosivat hänen ollessaan hyvin nuori, eikä hän ole nähnyt isäänsä sen jälkeen kuin kerran. Haastattelussa Marin kertoo, ettei hän koe, että hänellä olisi isää. 

Sen jälkeen, kun Marinin vanhemmat erosivat, hänen äitinsä rakastui toiseen naiseen. Marin ylistää Suomea ja sen suvaitsevaisuutta, mutta samaa sukupuolta olevien suhteet ja liitot olivat kuitenkin usein tabu vielä 1990-luvulla. 

– Sen yllä leijui hiljaisuus. Ja tunsin sen hiljaisuuden. Eikä kasvaessani tuntunut hyvälle, että se hiljaisuus oli olemassa, Marin muistelee. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja