Pääministeri Rinne erosi, mutta tukiko oma puolue tarpeeksi? Näin SDP vastaa

8:59
Kansanedustajat Ville Tavio ja Johannes Koskinen vierailivat Huomenta Suomessa.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) jon jättänyt tasavallan presidentille eroanomuksensa pääministerin tehtäväänsä liittyen. Hallituskumppani keskusta on jo kertonut luottamuspulasta, mutta saiko Rinne riittävästi tukea omalta puolueeltaan? 

Antti Rinteen sekä tämänhetkisen hallituksen viime päivien tilanne on ollut monella tapaa todella poikkeuksellinen, vaikka Suomen lähihistoriassakin on tapauksia, joihin sitä voisi ainakin jollain osin verrata. 

Sdp:n kansanedustaja Johannes Koskisen mukaan kaikkia kortteja tilanteen ratkaisemiseksi ei oltu vielä tiistaiaamuun mennessä katsottu.

Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Koskinen näki vielä tätä aamuna, että kinkkisessä tilanteessa tulisi ottaa mietintätauko ja aikalisä.

"Luottamus on liima monipuoluehallituksessa"

Lisäksi kansanedustaja ehdottaa, että hallituksessa keskusteltaisiin muutos- ja kehitystarpeessa olevista pelisäännöistä.

– Tämä on ollut poikkeuksellinen tilanne sikäli, että on uusi hallituspohja. Esimerkiksi Sdp ja keskusta eivät ole olleet sitten vuoden 2007 yhteisessä hallituksessa. Tarvitaan luottamusta, joka on liimana monipuoluehallituksessa, Koskinen kertoo.

Kansanedustaja korostaa, että tämänhetkisessä kriisissä on kyse Posti-kiistan aikana syntyneestä kohusta, jonka tiimoilta on pohdittu, mitä ja missä vaiheessa pääministeri Antti Rinne sekä kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ovat tienneet Postin pakettilajittelijoiden työehtosopimuksiin liittyvistä asioista.

– Kiistahan kulminoituu siihen, mitä eri henkilöiden oletetaan puhuneen keskenään ja tienneen näistä vaiheista… Se on vaikea mennä puuttumaan. Se on ikään kuin faktojen selvittämistä, Koskinen perustelee.

Sytnä Paateron ja Rinteen erilaiset lausunnot

Kysyttäessä Koskiselta miksei Sdp:n edustajat ole näyttävästi olleet puoluejohtajan tukena valtavan kriisin keskellä, Koskinen sanoo, että eduskuntaryhmä ja puolue ovat tukeneet päämiestään siinä määrin kuin se on ollut mahdollista.

Paateron ja Rinteen ristiriitaisten lausuntojen on katsottu olleen syy, joka on johtanut niin Paateron kuin sittemmin myös Rinteen eroon.

Kolmen eri pääministerin hallituskautta sivusta seurannut Koskinen piti aamulla tärkeänä, että toimiva hallituspohja pelastetaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja