Haaviston kansalaisvaltuuskuntaan uusia tukijoita – mukana muun muassa Ilkka Herlin, Hector ja Antti Rinne

Lindtman: "Emme tule asettumaan kummankaan ehdokkaan taakse toisella kierroksella" 4:10
Lindtman: "Emme tule asettumaan kummankaan ehdokkaan taakse toisella kierroksella"

Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan kansalaisvaltuuskuntaan on liittynyt uusia nimiä.

Entinen pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on yksi kansalaisvaltuuskunnan uusista poliittisesti kokeneista jäsenistä. Haaviston kampanjatiedotteessa kerrotaan Rinteen halunneen ilmoittautuessaan tittelikseen ”Pekan entinen työkaveri ja ex-pääministeri”.

Kansalaisvaltuuskuntaan ovat liittyneet myös pitkäaikainen ministeri ja europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari, pitkäaikainen ulkoministeri ja kansanedustaja Erkki Tuomioja, entinen kulttuuriministeri Tytti Isohookana-Asunmaa sekä vasemmistoliiton puheenjohtajana toiminut valtiopäiväneuvos Martti Korhonen.

UUsia nimiä ovat myös Euroopan parlamentin jäsen Silvia Modig sekä nykyisistä kansanedustajista Maria Guzenina, Kimmo Kiljunen, Anna-Kristiina Mikkonen, Ville Skinnari ja Nasima Razmyar. Lisäksi kansalaisvaltuuskuntaan ovat liittyneet Sanna Marinin entinen valtiosihteeri Henrik Haapavaara ja Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula.

Mukana myös uusia talouselämän ja kulttuurin vaikuttajia

Kansalaisvaltuuskunnan uusiin nimiin lukeutuvat myös Ilkka Herlin ja Tiina Herlin. Kulttuurintekijöistä mukana ovat muun muassa muusikko, lauluntekijä Heikki ”Hector” Harma, näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, vuoden juontaja Katja Ståhl, kirjailijat Johanna Sinisalo ja Kjell Westö sekä yrittäjä ja sekatyömies Ville Haapasalo.

– Uusien ihmisten mukaantulo lämmittää kovasti. Ihmiset kokevat, että presidentin kokemuksella ja persoonalla on väliä ja haluavat omalta osaltaan olla mukana tukemassa Pekka Haavistoa, kertoo kampanjapäällikkö Ville Hulkkonen.

Hulkkonen kertoo kansalaisvaltuuskunnan jäsenten osallistuvan Haaviston kampanjatilaisuuksiin mahdollisuuksiensa mukaan.

– Olihan se hieno hetki viime lauantaina Nummelassa, kun Anssi Kela kertoi paikallisille, miksi hän tukee Haavistoa. Paitsi lakeuksilla myös muualla Suomessa kirjailija Antti Tuurin mukanaolo kansalaisvaltuuskunnassa on saanut monen paikallisen arvioimaan ehdokkaita uudelleen, erityisesti nyt toisella kierroksella, Hulkkonen pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat