Mainos

Pääministeri asuntotarjouksestaan Ylellä: Lapsiperheen ei ole turvallista muuttaa kotiimme

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hänen perheensä Kempeleen kotiin ei ole turvallista majoittaa turvapaikanhakijoita tällä hetkellä.

Sipilä kertoi Yleisradiossa pääministerin haastattelutunnilla yllättyneensä tarjouksensa aiheuttamasta kansainvälisestä mediahuomiosta. Sipilä tarjosi asuntoaan turvapaikanhakijoiden käyttöön syksyllä. Hänen mukaansa tarjous on kuitenkin edelleen voimassa.

– Olen pyytänyt turvallisuusasiantuntijoita arvioimaan, että onko sinne turvallista lapsiperheen muuttaa. Ja tämän arvioinnin perusteella tilanne on tällä hetkellä suuren julkisuuden takia se, että se ei ole nyt järkevää, kommetoi Sipilä.

– Olemme tehneet sellaisen ratkaisun, että tuemme suurehkon lapsiperheen asumista muualle siihen saakka kunnes turvallisuustilanne muuttuu sillä tavalla, että viranomaiset arvioivat, että nyt on turvallista tulla meidän kotiimme, hän jatkaa.

Sipilältä tiedusteltiin, että oliko hänen tarjouksensa jälkikäteen ajatellen hätäinen tai harkitsematon, koska sen tulkittiin jopa nostaneen Suomen houkuttelevuutta turvapaikanhakijoiden kohdemaana.

– Sitä se ei tehnyt, kyllä Norjaan on tullut saman verran kuin Suomeen ja Ruotsiin on tullut moninkertaiset määrät mitä Suomeen on tullut. Sillä ei ole sen asian kanssa mitään tekemistä, kiistää Sipilä. 

Sipilä toteaa, että kyseessä oli hänen perheensä oma päätös.

– Meillä on oikeus myös yksityisiin päätöksiin, Sipilä toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.