Pääkkösen Löyly-kohu paisuu – näyttelijäkollega tylyttää kesäiltojen muuttuneen ilmaiskonserteiksi

Näyttelijä Jenny Rostain ottaa avoimella Facebook-päivityksellään kantaa Jasper Pääkkösen ja aluehallintoviraston väliseen sanailuun.

Jasper Pääkkönen hämmästeli perjantaina sitä, ettei hänen ja Antero Vartian Löyly-ravintola saa pitää terassiaan auki kello kahteen asti yöllä.

Jenny Rostain kirjoittaa avoimessa Facebook-päivityksessään, että Eiran alueen uusien terassien keskellä asuminen on kuin ilmaiskonsertti.

– Kesäiset illat ovat muuttuneet jatkuvaksi ilmaiskonsertiksi, joka muistuttaa minua menneistä nuoruuden festariajoistani. Ainoa ero on se, etten osta lippuja, enkä saa valita minkä artistin keikalle menen, Jenny Rostain kirjoittaa.

Rostainin mukaan Eiran alueen uudet ravintolat ovat tuoneet kaduille humalaisia ihmisiä, jotka virtsaavat pusikoihin.

– Maksamme ison rahan siitä, että saamme nukkua yömme rauhassa, kävellä kauniissa ympäristössä, kaduilla, jotka ovat rauhallisia ja nauttia ”hiljaisuudesta”, kuten koko muukin Helsinki yleensä saa, Rostain avautuu.

Rostain huomauttaa muidenkin alueen uusien ravintoloiden saaneen jatkoluvan terasseilleen vasta toisena toimintavuotenaan. Rostainin päivityksestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti


Jos Rostainin päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian Löyly-ravintola joutuu sulkemaan terassinsa kilpailijoita aikaisemmin ja tästä syystä Pääkkönen kritisoi kovin sanoin aluehallintoviraston (AVI) toimintaa perjantaina Facebook-päivityksessään. 

Pääkkönen kirjoitti, että Löyly on hakenut terassilupaansa muutosta aluehallintovirastosta, mutta jatkoaikaa ei ole myönnetty. Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Jarmo Castrén kertoo Uuden Suomen haastattelussa, ettei muutoshakemusta ole tullut.

– Jasperille vaan terveisiä, että ensin pitäisi hakea jotain, niin sitten voisi viranomainen ottaa kantaa ja tehdä päätöksen, Castrén sanoo korostaen kommentoivansa asiaa kollegansa sijaisena.

Hän kertoo myöntäneensä Löylylle viime viikolla tilapäisen terassiluvan pidennyksen tiettyjen tapahtumien vuoksi.

Alkuperäisen, terassiluvan kello 24:een asti sallineen päätöksen taustalla on poliisin lausunto Eiran alueen meluhaitasta.

– Siellä on tämä Eiran asuinalue vieressä ja sieltä on tullut paljon valituksia, Castrén sanoo Uudessa Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat