Jasper Pääkkönen avoimena viranomaisten toiminnasta: "Tuntuu kieltämättä epäreilulta"

Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian Löyly-ravintola joutuu sulkemaan terassinsa kilpailijoita aikaisemmin.

Toukokuun lopussa Löyly-ravintolan Helsingin Hernesaareen avannut näyttelijä Jasper Pääkkönen kirjoittaa Facebookissa ravintolan saamasta, epäreiluksi kokemastaan kohtelusta.

– Ison, meren päälle ulottuvan terassin oli suunnitelmiemme mukaan tarkoitus olla auki kello 02 asti. Kaivopuiston ja eteläisen Helsingin ranta-alueella on lukuisia kahteen saakka terassinsa auki pitäviä ravintoloita ja jopa yökerhoja, joten pidimme selvänä, että monia kilpailijoitaan hillitymmällä konseptilla toimiva Löyly saisi samat mahdollisuudet tarjota asiakkailleen paikan jossa nauttia kesäilloista, Pääkkönen kirjoittaa.

– Luvan myöntäjä AVI (Aluehallintovirasto) oli terassin aukiolosta kuitenkin eri mieltä: Löylyn terassilupa asetettiin loppumaan kello 24.

Viikingit-sarjaa tähdittävä näyttelijä jatkaa purnaamista aiheesta.

– Jostain käsittämättömästä syystä viranomainen katsoi, että Löylylle ei kuulu samat toimintaedellytykset kuin sen kilpailjoille.

– Tuntuu kieltämättä epäreilulta, että alueen jokainen uusi ja vanha toimija saa palvella asiakkaitaan myöhempään kuin Löyly. Mielestäni kaikkien melurajoja noudattavien terassien tulisi saada vapaasti olla auki kahteen saakka. Suomen kesä on lyhyt, ja siitä tulisi saada nauttia täysin rinnoin.

Löyly on hakenut AVI:n päätökseen muutosta, mutta muutoslupaa ei ole myönnetty.

– Kenties Löyly ei viranomaisen silmissä ansaitse samoja mahdollisuuksia harjoittaa liiketoimintaa kuin kilpailijansa. Muuta selitystä en keksi, sillä esimerkiksi järjestyshäiriöistä tai metelistä ei ole kyse: Löylystä ei ole tehty yhtään valitusta koko sen aukiolon aikana - ja tämän tiedon voi tarkistaa viranomaisilta.

– Löylyssä vuokralla oleva Royal Ravintolat on toivonut, etten kommentoisi Löylyn saamaa viranomaiskohtelua julkisesti, mutta Löylyn oltua jo kaksi kuukautta auki en voi olla kirjoittamatta asiasta. Pyynnöstä olla kommentoimatta tätä asiaa on myös todettava, ettei Suomessa voi tilanne olla sekään, että epäreilua tai epätasa-arvoista kohtelua saadessaan ei viranomaisten toimintaa saisi julkisesti kyseenalaistaa. Vai voiko?

Lue Pääkkösen julkinen Facebook-päivitys kokonaisuudessaan ylempää tai täällä.

Lue myös:

    Uusimmat