Pääkaupunkiseudun jätekuljetukset pahoissa vaikeuksissa lumitilanteen ja sairastumisten vuoksi

Jäteastioiden tyhjennykset pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen alueella ovat tällä hetkellä pahasti myöhässä aikataulusta. Asiasta kertoo Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY.

Kuljettajien sairaustapaukset ja vaikea kelitilanne ovat viivästyttäneet jätekuljetuksia koko alkuvuoden ajan, mutta viime viikkojen poikkeukselliset lumisateet ovat tehneet tilanteesta erittäin haastavan.

HSY vetoaakin kaikkiin asukkaisiin ja kiinteistönhoitajiin, että nämä huolehtisivat pihojen, tien varsien ja jätetilojen esteettömyydestä.

– Jäteauton kuljettajista on edelleen pulaa sairauslomien takia, vaikka urakoitsijamme ovat käyttäneet kaikki mahdolliset vaihtoehtonsa korvaavan henkilöstön ja apukäsien saamiseksi.

– Terveenä pysyneet kuljettajat ovat puolestaan paiskineet ylitöitä jaksamisen äärirajoilla koko alkuvuoden, joten hekin tarvitsevat välillä lepoa ja normaaleja työvuoroja, HSY:n kuljetuspalveluiden logistiikkapäällikkö Tero Salo vetoaa asukkaisiin. 

Erityisen paljon ongelmia ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen rankat lumimyräkät. Lumitilanne onkin raskaille jäteautoille paikoin todella haasteellinen kaduilla ja ahtailla pihoilla. 

– Eikä keli tästä parane, sillä loppuviikolla on luvassa lisää vaikeaa loskakeliä vesi- ja räntäsateen vuoksi, ennakoi Salo. 

HSY on julkaissut ohjeita asukkaille ja kiinteistönhoitajille, miten jäteastiatyhjennyksiä voi helpottaa. Listan voi katsoa tämän linkin takaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja