Mainos

Pääkallokelit tekevät paluun – lämpötilat kohoavat reippaasti etelässä

Etelässä liukkaat pääkallokelit uhkaavat tehdä paluun jo heti huomisesta lähtien. Lämpötilat kohoavat tiistaina jopa viiteen asteeseen etelärannikolla, kertoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

– Puuterilumelle jätetään nyt hyvästit, vaikka kaikki lumi ei sulakaan. Liukasta on luvassa erityisesti jalkakäytäville ja alemmalle tieverkolle.

Vesisade alkaa jo ensi yönä etelässä ja se kulkee etelärannikon yli. Tiistaina saadaan myös maan keskiosissa ja Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lunta.

– Keski-Suomen hiihtolomalaisille se tarkoittaa sitä, että pääsee rakentamaan lumiukkoja. Taivaalta tulee nimittäin sellaista nuoskalunta ja lämpötilat ovat lähellä nollaa.

Rintaniemen mukaan nollaraja kulkee päivällä Kokkolasta Savonlinnaan ja sen eteläpuolella onkin luvassa reiluja plusasteita. Toinen hiihtolomaviikko onkin koko viikon osalta melkoisen pilvinen.

– Parhaat mahdollisuudet nähdä aurinko on pohjoisessa ja sielläkin todennäköisyys kasvaa loppuviikolla.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen ylittää seuraava sadealue. Etelässä se tulee vetenä ja sulattaa entisestään lumikinoksia.

– Lumi sulaa voimakkaasti etelässä, mutta aivan kaikki lumi ei sentään sula.

Keskiviikkona lauha ilma nousee pohjoisemmas. Rintaniemen mukaan nollaraja kulkee keskiviikkona jo Oulun korkeudella asti. Pohjoisessa pysytään sentään koko viikko pakkasella.

Torstaina Suomea lähestyy tämänhetkisen ennusteen mukaan uusi sadealue.

– Loppuviikko näyttää viileämmältä. Etelärannikolla ollaan yhä nollan tienoilla, viikonloppuna pakastuu jälleen koko maassa, Rintaniemi ennustaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.