Mainos

P-Korean Kim vieraili venäläisessä avaruuskeskuksessa

Kim Jong Il jatkoi tänään Venäjän vierailuaan tutustumalla avaruusteknologiakeskukseen Moskovan ulkopuolella. Illalla hän matkaa Pietariin.

Kim Jong Il historiallisella Venäjän-vierailulla

Pohjois-Korean presidentti Kim Jong Il vieraili tänään Venäjän avaruusteknologiakeskuksessa Moskovan ulkopuolella. Eilen hän kävi neuvotteluja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa maiden välisestä yhteistyöstä. Kimin vierailua sävyttivät edelleen tiukat turvatoimet.

Kim kävi Krunitshevin avaruuskeskuksessa muun muassa avaruusasema Mirin oikeankokoisessa jäljitelmässä. Hän tutustui myös kantoraketteja ja ohjuksia valmistavaan tehtaaseen. Mukana vierailulla olivat myös Venäjän varapääministeri Ilja Klebanov ja Juri Koptev, joka johtaa Venäjän avaruus- ja ilmailulaitosta Rosaviakosmosta.

Tänään oli Kimin Moskovan-vierailun kolmas päivä. Hän saapui Venäjän pääkaupunkiin matkustettuaan junalla yhdeksän päivää Siperian halki. Kyseessä on hänen ensimmäinen valtiovierailunsa muualle kuin Kiinaan. Kimin on vielä tänään määrä lähteä matkalle Pietariin, missä hän viipyy kaksi päivää.

Mielenosoitus Moskovassa

Pohjois-Korean suurlähetystön edessä Moskovassa ryhmä mielenosoittajia vaati tänään Pohjois-Koreaan demokratiaa. Poliisi hajoitti luvattoman mielensoituksen ja seitsemän mielenosoittajaa pidätettiin.

Eilen Kim sanoi neuvotteluissaan Putinin kanssa, että Pohjois-Korea pidättäytyy ohjuskokeista vuoteen 2003 asti. Kim korosti Pohjois-Korean ohjusohjelman olevan rauhanomainen, minkä vuoksi se ei muodosta uhkaa millekään maalle.

Tämän päivän vierailujen arveltiin pyrkivän osoittamaan, että Pohjois-Korean kiinnostus ohjusteknologiaan on rauhanomaista. Venäjän lehdistön mukaan avaruusasioista ei matkan aikana käydä neuvotteluja.

Putin ja Kim tuomitsivat lauantaina yhteisessä lausunnossaan Yhdysvaltain suunnitelman ohjuspuolustusjärjestelmästä, jota on perusteltu muun muassa Pohjois-Korean uhalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.