"P***aa" – Harry Kane latasi tiukan vastineen Englantia kritisoineille asiantuntijoille

Unkari päihitti Skotlannin dramaattisella tavalla – EM-kisoissa pelottava loukkaantuminen 1:55
Unkari päihitti Skotlannin dramaattisella tavalla – EM-kisoissa pelottava loukkaantuminen

Jalkapalloikonit Gary Lineker ja Alan Shearer puolustelevat räväköitä kannanottojaan, mitä he esittivät Englannin otteista torstain Tanska-tasapelin jälkeen.

Kaksikosta Lineker täräytti suorat sanat pöytään, kun hän kommentoi Englannin Tanska-esitystä.

– Paskaa, Lineker latasi, minkä Shearer allekirjoitti täysin.

Englanti jäi Tanskaa vastaan 1–1-tasapeliin. Sen otteet eivät vakuuttaneet millään tapaa, tälläkään kertaa. Englanti oli vaisu myös EM-avauksessa Serbiaa vastaan.

Maan entisten tähtipelaajien ja nykyisten asiantuntijoiden puheet olivat kantautuneet Englannin EM-joukkueen korviin. Englannin kapteeni Harry Kane väitti, että Lineker ja Shearer laukovat kovia kommentteja pelkästään ”omaa etuaan tavoitellen”.

Kanen mukaan Englannin entisten pelaajien pitäisi ”tukea nykyjoukkuetta mahdollisimman paljon”. Kanen mukaan vastaikää esitetyt kommentit olivat ”kauhistuttavia” ja ”huolestuttavia”.

– Emme ole voittaneet kansakuntana mitään pitkään, pitkään aikaan, ja monet näistä pelaajista ovat olleet tuona aikana mukana. He tietävät, miten vaikeaa voittaminen on, Kane sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kane jakoi myös kovan väitteen siitä, miten hänen mielestään "99 prosenttia Englannin kannattajista on heidän takanaan".

Asiantuntijoista Lineker ei lähtenyt lainkaan pahoittelemaan sitä, mitä hän sanoi.

– Voitteko kuvitella, jos olisimme sanoneet, että ”oikeastaan, he pelasivat varsin hyvin”? Valehtelisimme, koska he eivät pelanneet hyviin, Lineker vastasi.

– Haluan sanoa yhden jutun tähän aiheeseen liittyen: emme tahtoisi mollata tai olla kriittisiä. Haluaisimme nähdä sen, että Englanti pelaisi hyvin. Se on paras lähtökohta, kun kaikki kulkee ja ilmapiiri on innostunut. Emme halua olla kriittisiä, mutta välillä pitää olla. Totuus pitää sanoa ääneen, Lineker jatkoi.

Sheaher otti tästä koppia.

– Helpointa olisi todeta, että Englanti pelaa hyvin. Kävikö niin Tanskaa vastaan? Ei, he olivat surkeita. Silloin meidän pitää sanoa se. Jos Englanti on pirun hyvä, silloin sanomme, että he ovat pirun hyviä, Sheaher mietti.

– Kukaan ei nouse kritiikin yläpuolelle. Harry tietää sen varsin hyvin, Lineker lisäsi perään, puhuen Kanen tiukasta vastineesta.

Englanti kohtaa tiistaina EM-kisojen alkulohkon päätösottelussa Slovenian. Englanti on ottanut tähän mennessä kahdesta pelaamastaan ottelusta neljä pistettä, joiden avulla se johtaa C-lohkoa.

Lue myös:

    Uusimmat