Mainos

Ovatko turvapaikanhakijat uhka Suomen turvallisuudelle? – Kansanedustajat kommentoivat

4:05

Neljä viidestä Lännen Median kyselyyn vastanneesta poliisista pitää turvapaikanhakijatilannetta vähintään melko suurena uhkana Suomen ja suomalaisten turvallisuudelle. MTV Uutiset tiedusteli huolen aiheellisuutta neljältä kansanedustajalta.

Vihreiden Pekka Haaviston mukaan poliisien huoli on osittain aiheellinen.

– Uudenlaista rikollisuutta on tullut turvapaikanhakija-aallon myötä, mutta sitä ei kuitenkaan pidä liioitella, hän sanoo.

Keskustapoliitikko Antti Kaikkonen arvioi, että suurin osa turvapaikkaa Suomesta hakevista saapuu maahan aidossa hädässä.

– Suurin osa on varmastikin aidolla asialla, mutta voi siellä joukossa olla henkilöitä, joilla on pahoja mielessä. Tässä suhteessa poliisin tulee olla hyvin tarkkana, Kaikkonen kertoo.

Carl Haglund (Rkp) ei lähde kyseenalaistamaan poliisien arviota turvallisuustilanteesta, mutta muistuttaa, että on monia muitakin asioita, jotka huolettavat poliiseja.

– Moni viranomainen kokee, että ei ole resursseja hoitaa asioita niin hyvin kuin tahdotaan. Nyt pitäisi pyrkiä kaivamaan säästöajoista huolimatta ne resurssit, joita viranomaiset tarvitsevat muun muassa tämän pakolaistilanteen käsittelemiseksi, hän linjaa.

Paavo Arhinmäki (Vas.) on huolissaan Lännen Median teettämän kyselyn tuloksista.

– On luotu sellaista ilmapiiriä, että turvapaikanhakijat jotenkin dramaattisesti heikentäisivät Suomen turvallisuustilannetta – mikä ei pidä paikkaansa. Jos suuri osa poliiseista ajattelee niin, se voi heijastua myös siihen, miten turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia kohdataan.

Arhinmäki ja Haavisto pitävät maahanmuuttajataustaisten poliisien palkkaamista hyvänä keinona parantaa virkavallan ja turvapaikanhakijoiden välistä suhdetta.

– Sitä kyllä aidosti tarvitaan, että eri väestöryhmien välillä on luottamusta, Arhimäki toteaa

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.