Outokumpu siirtää yhden ferrokromiuuninsa käynnistämistä sähkön korkean hinnan takia

Ruostumatonta terästä valmistava Outokumpu kertoo siirtävänsä yhden ferrokromiuuninsa käynnistämistä kunnossapitoseisokin jälkeen. Yhtiö perustelee päätöstään sähkön poikkeuksellisen korkealla hinnalla ja epävakailla energiamarkkinoilla.

Kunnossapitoseisokki alkaa huomenna, ja sen alkuperäinen päättymisaika olisi ajoittunut lokakuun ensimmäiselle viikolle.

Outokummun ferrokromiliiketoiminta-alueen johtaja Martti Sassi kertoo tiedotteessa, että energian hintojen nousu on vaikuttanut kielteisesti yhtiön kilpailukykyyn verrattuna Euroopan ulkopuolisiin tuottajiin.

–  Toivomme, että sekä Euroopan unionissa että kansallisella tasolla ryhdytään määrätietoisiin toimiin energiamarkkinoiden vakauttamiseksi, Sassi sanoo.

Hänen mukaansa Outokumpu on jo päättänyt, ettei yhtiö tuota ferrokromia korkeimmilla sähkön tuntihinnoilla välttyäkseen pahimmilta hintapiikeiltä.

Ferrokromin tuotanto jatkuu noin 70 prosentilla täydestä kapasiteetista. Ruostumattoman teräksen tuotanto jatkuu kuitenkin tavanomaisella tasolla.

Ferrokromi on raudan ja kromin seos, ja se on välttämätön raaka-aine ruostumattoman teräksen valmistuksessa.

Lue myös:

    Uusimmat