Outo ristiriita: Kun talven vaikeat ajokelit väistyvät, lisääntyvät onnettomuudet – "Vähän kuin lehmät pääsevät laitumille"

Nuoret ovat yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa 8:16
Videolla Heikki Kallio kertoo, miten nuoret kuskit ja kevät aiheuttavat vaaraa liikenteessä.

Kevät on poliisille lisääntyvien liikennerikosten ja -onnettomuuksien aikaa, kertoo poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Kallio kertoo Uutisaamun haastattelussa, että keväällä tilastot niin törkeissä liikennerikoksissa kuin onnettomuustilastoissa pomppaavat. Hän kertoo, että tavanomaisina talvipäivinä yleensä liikenteessä kulkijat osaavat varovaisia, minkä takia myös onnettomuuksilta vältytään. Keväällä tilanne on kuitenkin toinen.

Kallio löytää kesäkelien ja kesärenkaiden vaihtamisen seurauksille vertauksen maataloudesta.

– Vähän niin kuin lehmät pääsevät laitumille, niin osa autoilijoista innostuu, ja siellä ajellaan aika kovaakin, hän kuvailee onnettomuuksien syytä.

Mopomiitit työllistävät poliisia

Keväällä poliisille tulee hoitaakseen myös toisenlainen ilmiö. Mopo- ja automiitit lisääntyvät kevään myötä, ja niissä tyhmyyden tiivistyessä voidaan nähdä monenlaista temppuilua ja liikennesääntöjen rikkomista.

– Uutena ilmiönä on se, että siellä saatetaan poliisia vastustaa, eikä edes välttämättä päästetä sitä poliisipartiota paikalle. Kallio kertoo ilmiöstä lisää videolla.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat