Outo nappi polttoainemittarissa nopeuttaa tankkaamista

Monet ovat varmasti ihmetelleet autoa tankatessaan mystistä nappia, jonka vieressä on kuorma-auton kuva.

Napin tarkoitus on nopeuttaa tankkaamista lisäämällä dieselin syöttöä hetkellisesti. St1:n myyntijohtaja Mikko Reinekarin mukaan suurtehonappi on isompia dieselkäyttöisiä autoja varten, joilla on mahdollisuus ottaa polttonestettä nopeammin vastaan.

– Napilla pystytään nostamaan dieselin syöttöä, jonka normaaliasetus on maksimissaan 40 litraa minuutissa. Napilla määrä voidaan nostaa 70 litraan minuutissa, Reinekari kertoo.

Ei henkilöautoille

Nappi ei ole tarkoitettu henkilöautoja varten, vaan isompikapasiteettisille dieselautoille, kuten pakettiautoille, joiden tankkaamisessa pystytään nappia käyttämään.

– Nappi nostaa syöttöä jonkin verran, mutta ei vielä niin paljon, että puhuttaisiin vielä rekkojen tankkaamisnopeudesta, Reinekari sanoo.

Rekkojen kohdalla paksummat letkut ja suuremmat pistoolit mahdollistavat polttoaineen syötön nostamisen 120-130 litraan minuutissa.

Reinekari painottaa, että tavallisten henkilöautojen tankkaamiseen suurtehonapin käyttöä ei suositella. Se on tarkoitettu ajoneuvoille, joiden tankkaaminen kestää pitkään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja