Mainos

Oulun poliisin somesaarna vanhemmille: ”Enempää ajattelematta 13-vuotias nostaa paitansa”

Oulun poliisilaitos muistuttaa uuden vuoden alkajaisiksi nuorten vanhempia sosiaalisen median sudenkuopista.

Nettipoliisi Eeva kirjoittaa poliisilaitoksen Facebook-sivuilla ladanneensa matkapuhelimeensa Periscope-sovelluksen. Aluksi sovelluksen käyttö ihastutti; sillä pystyi katsomaan uuden vuoden vaihtumista maapallon toisella puolella ja seuraamaan aamuheräämistä New Yorkissa.

Nopeasti kuitenkin selvisi, että palvelulla on myös haittapuolensa. Poliisin mukaan vaara vaanii erityisesti lapsia.

– Se, että aikuinen mies pyytää 13-vuotiasta tyttöä vilauttamaan rintojaan suorassa nettilähetyksessä, täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Järkyttävintä asiassa on, että sen enempää ajattelematta tämä 13-vuotias nostaa paitansa ja esittelee rintojaan, poliisi kirjoittaa.

Lastensuojelun työntekijä järkyttyi

Saarnassaan poliisi muistuttaa vanhempia siitä, että lapsille ja nuorille on asetettava rajat – vanhempi ei voi piiloutua sen ajatuksen taakse, ettei osaisi käyttää nuorten suosimia sovelluksia.

– Jos perehtyminen tuntuu monimutkaiselta, kannattaa tutustuminen tehdä yhdessä lapsen kanssa, poliisi ehdottaa. 

MTV Uutiset kertoi viime viikolla lastensuojelulaitoksessa työskennelleen Mari Hännisen kokemuksista Periscope-sovelluksessa. Karu totuus lävähti Hännisen silmille lähes heti.

– Hotellissa oli käytävällä tyttö. Muistaakseni sanoi iäkseen 11 tai 12 vuotta. Siinä heitti kärrynpyörää, jutteli ja keikisteli ja keimaili, näytti napakoruaan. Jotkut pyysivät, että nosta paitaa. Järkytyttiin kaverin kanssa, oltiin ihan että ei tämmöistä voi tapahtua.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.