Oulun laajan hyväksikäyttöepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Oulun laajan hyväksikäyttöjutun ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään Oulun käräjäoikeudessa.

Kaikkiaan kahdeksaa miestä epäillään alaikäiseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista. Jokaisen epäillyn syytteet käsitellään käräjäoikeudessa erikseen omana juttunaan.

Tänään käsitellään 21-vuotiaan miehen syytteitä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vangitsemistietojen mukaan rikosten epäillään tapahtuneen useiden kuukausien aikana. Syytteitä käsitellään käräjillä ilman yleisön läsnäoloa salissa.

Tekojen epäillään tapahtuneen yksityisasunnoissa Oulussa

Tekojen epäillään tapahtuneen pääosin Oulussa yksityisasunnoissa, jotka ovat olleet epäiltyjen käytössä. Poliisi on kertonut, että kaikki epäillyt ovat saapuneet Suomeen joko turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina.

Poliisi epäilee, että uhriin on pidetty yhteyttä sosiaalisen median kautta, jonka takia rikosepäilyä on kutsuttu myös groomingiksi. Groomingilla tarkoitetaan esimerkiksi nettihoukuttelua, jossa aikuinen valmistelee lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä luomalla tähän kiintymys- ja luottamussuhdetta.

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voidaan tuomita vuodesta kymmeneen vuoteen vankeutta. Törkeässä raiskauksessa minimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta.


Lue myös:

    Uusimmat