Oulun seksuaalirikoksista syytetty peitti kasvonsa – epäillään 14-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta

0:16
Oulun seksuaalirikoksista syytetty peitti kasvonsa.

Oulun käräjäoikeudessa alkoi tänään ensimmäinen oikeudenkäynti kaupunkia viime aikoina kuohuttaneisiin lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin liittyen. Syytetyn penkille istui 22-vuotias ulkomaalaistaustainen mies, jonka epäillään raiskanneen 14-vuotiaan tytön törkeästi.

Mies peitti kasvonsa papereihin saapuessaan oikeussaliin.

Miehelle luetaan syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä törkeästä raiskauksesta. Syytteiden mukaan rikokset ovat tapahtuneet Tuiran kaupunginosassa marraskuun 17. päivänä. Mies on kiistänyt syyllisyytensä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että rikoksen epäillään tapahtuneen ulkoilmassa. Tarkempia tietoja tapahtuneesta ei ole julkisuuteen kerrottu.

Oikeussalissa asiaa tullaan puimaan useamman päivän ajan, todennäköisesti suljettujen ovien takana. Syytetty on tällä hetkellä vangittuna. 

Kaikkiaan 29 törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta

MTV Uutiset kertoi viime viikolla, että poliisi on talven aikana tutkinut Oulussa kaikkiaan 29 törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta, joihin kaikkiin liittyy alaikäinen uhri.

Rikoksista epäiltynä on ollut kaikkiaan 30 henkilöä, joista valtaosa on ulkomaalaistaustaisia.

Jutuista laajin ja eniten julkisuutta saanut liittyy reilusti alaikäisen tytön hyväksikäyttöön, jonka uskotaan jatkuneen jopa toista vuotta.

Kyseisessä tapauksessa rikoksista epäiltyinä on kaikkiaan kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. He ovat kaikki kiistäneet joko teot tai tietäneensä uhrin olevan alaikäinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja