"800 autoa puhallutettu, neljä puhalsi alle rattijuopumuslukeman" – Itä-Suomen poliisin tiedote huvittaa somessa: Mitäs nesteitä sielläpäin oikein autoille tarjotaan?

Rattijuopot tehovalvonnassa 14:41
Videolla puhutaan rattijuoppojen tehovalvonnasta.

Itä-Suomen poliisin toissailtainen päivitys on herättänyt huvitusta sosiaalisessa mediassa. Ajatusvirheen takia sen on voinut ymmärtää halutessaan täysin väärin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Karjalainen-lehti.

Poliisin Facebookiin ja Twitteriin tekemä päivitys liittyi perjantain ja lauantain rattijuopumusvalvontamaratoniin.

Ihan kaikki ei kuitenkaan mennyt päivityksessä kohdalleen.


Siinä kirjoitettiin, että Pohjois-Savossa on puhallutettu iltapäivän ja illan aikana yhteensä 800 autoa, joista 4 on puhaltanut alle rattijuopumuslukeman. Yhtään rattijuoppoa ei sen mukaan oltu saatu kiinni.

Vääräleuat vauhdissa

Huolettomasti kirjoitettu teksti innosti lukijat kommentoimaan sen sisältöä ja siitä helposti syntyviä vääriä mielikuvia.

Sunnuntain puoleenpäivään mennessä päivitystä on kommentoitu lähes 200 kertaa. Tykkäyksiäkin se on kerännyt puolitoista tuhatta.

Kommenteissa ihmetellään muun muassa sitä, miksi poliisi puhalluttaa kuljettajien sijaan autoja, ja sitä, että poliisi ei ole saanut 796 rattijuoposta yhtään kiinni.

– No mutta sehän on aivan jokapäiväistä, että autot ovat alkoholin vaikutuksen alaisena liikenteessä. Mullakin on tuossa pihalla parin Saabin tankissa yhteensä noin 130 litraa viinaa, eräs kommentoija kirjoittaa.

– Paljonkoha tämän tekstin kirjottaja on itte puhaltanu, yksi kirjoittaja ihmettelee.

Yhdelle kommentijalle tulivat päivityksestä mieleen muinaiset kaskut lukutaidottomista poliiseista.

– Jotenkin tuli vanha poliisivitsi (taisi olla Uunossa) mieleen, jossa toinen poliisi osasi lukea ja toinen kirjoittaa. Eli vaihtakaa parin kanssa hommia, hän ehdottaa.

– Ja vielä karkuunkin päässeet, jos kiinni saatuja ei ole, yksi Itä-Suomen poliisin Twitter-seuraaja kirjoittaa.

– Toivottavasti kirjoittaminen sujuu paremmin kuin puhalluttaminen, yksi vääräleuka toteaa.

– Mitäs nesteitä sielläpäin oikein autoille tarjotaan? Just kävin tyhjentää omasta autosta kaikki nesteet mitä on nauttinut ja sanoin et jos otat et aja... mokoma meni ja suuttui kun otin avaimetkin pois, värssyilee toinen.

Kirjoittaja pahoittelee virhettään

Alkuperäisen kommentin kirjoittanut Kuopion liikenneryhmän poliisi kiittää kommentoijia palautteesta  ja harmittelee virheitään.

– Äidinkieli on tärkein työkaluni ja sitten käytän sitä ajatuksissani miten sattuu. Kiitos palautteesta. Jatkossa puhallutan kuljettajia enkä autoja ja ilmaisen asiat selvemmin.

Virheeseen ja anteeksipyyntöön on suhtauduttu kommenttikentässä ymmärtävästi.

– Ville, saat anteeksi: tekevälle sattuu! Tää oli hauska – kiitos! Hyvää joulun odotusta Sinulle, yksi kommentoija vastaa poliisin anteeksipyyntöön.

Lue myös:

    Uusimmat