Oululainen Julius soittaa nykymusiikkia perinnesoittimilla – on kerännyt oman fanikuntansa Aasiassa

3:01
Katso videolta Juliuksen koskettavan herkkä musiikkiesitys!

Talent Suomi jatkuu ja sunnuntaina 14.2. nähdään toinen esikarsintajakso. Toisessa jaksossa nähdään jälleen upeita talentteja. 

Talent Suomi -ohjelman toisessa jaksossa nähdään jälleen upeita talentteja. He ovat tavoittelemassa omaa unelmaansa ja 30 000 euron voittopottia. Tuomarit Krista Siegfrids, Ernest Lawson, HP Parviainen sekä Jorma Uotinen päättävät, ketkä pääsevät jatkoon ja semifinaaliin. Juontaja Mikko Leppilampi on puolestaan kilpailijoiden tukena backstagella. 

Toisessa esikarsinnassa katsojat pääsevät nauttimaan erikoisesta musiikkiesityksestä. Oulussa asuva muusikko Julius Rantala yhdistelee musiikissaan vanhoja perinnesoittimia uusiin innovaatioihin. 

Hän julkaisee musiikkiaan netissä ja yhteisö on osa sitä kokonaisuutta. Erityisesti Aasiassa on erilaisiin erikoisimpiin kielisoittimiin liittyvä yhteisö, joka on suuressa kasvussa. Siellä Julius on saavuttanut jo jonkinlaista jalansijaa. 

Perheen ja erityisesti isosiskonsa kautta ala-asteella musiikkiin tempautunut Julius aloitti ensin rumpalina, ja eteni sitten kitaraan. 2008 Julius kuuli didgeridoo-soitinta ensimmäistä kertaa, ja kiinnostui sen kautta muista erikoisimmista soittimista. 

Pohjoisessa esiintyessä iso osa muusikon arkea on pitkien etäisyyksien ajaminen. Siinä on tullut tutuksi renkaan vaihtamiset ja talven pitkät pimeät tunnit.

Julius tuntee ylpeyttä ja kiitollisuutta siitä, kun on löytänyt oman juttunsa elämässä. Hän on erityisen kiitollinen isosiskolleen, joka on Juliusta tähän suuntaan ohjannut. Musiikki on Juliukselle elämän tarkoitus, sillä hän haluaa vaikuttaa positiivisesti ihmisiin.

Talent Suomi sunnuntaisin klo 19.30 MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja