Oulu siirtymässä koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, kaupunkiin uusia rajoituksia

Oulu on koronaepidemian kiihtymisvaiheen kynnyksellä, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Kaupunkiin asetetaan uusia koronarajoituksia. Maskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Kokoontumiset rajoitetaan 20 ihmiseen.

Lisäksi ihmisiä, jotka ovat osallistuneet tapahtumaan, jossa riski korona-altistukselle on kasvanut, kehotetaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luona kymmenen päivän ajan. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi yleisötapahtumat ja ravintoloissa vierailut.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu kahden viime viikon aikana yhteensä 99 uutta koronatartuntaa, joista suurin osa Oulussa.

Muualla Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla.

Husissa alkaa tutkimus koronavirustaudin pitkäaikaisista vaikutuksista

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) aloittaa seurantatutkimuksen koronavirustaudin pitkäaikaisvaikutuksista keuhkoihin ja elämänlaatuun. Lähiviikkoina alkavan tutkimuksen aineistoon pyritään saamaan mukaan 300 taudin sairastanutta potilasta, joiden terveyttä seurataan vuoden ajan.

Koronaviruksen ja aiempien koronavirustautien (sars ja mers) aiheuttamien jälkioireiden perusteella oletetaan, että koronavirustauti saattaa jättää pysyviä toimintakykyä heikentäviä vaurioita keuhkoihin ja alentaa elämänlaatua pitkäaikaisesti.

Tutkimuksen toteuttavat yhteistyössä Hus, tuberkuloosin ja keuhkosairauksien asiantuntijajärjestö Filha ja Hengitysliitto.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja