THL luopuu epidemia-alueiden luokittelusta – tautiriski kohonnut vauhdilla maailmanlaajuisesti

WHO nosti koronaviruksen riskiluokitusta 2:00
Maailman terveysjärjestö julisti koronaviruksen pandemiaksi

Koska koronaviruksen epidemiatilanne Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on muuttunut nopeasti, THL luopuu maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueeksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen tiedotteen mukaan koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa.

– Tarkoituksena on edelleen tunnistaa tartuntoja ja hidastaa epidemian alkamista Suomessa. Tapausten nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta torjuntatoimilla voidaan vähentää etenkin iäkkäiden ja perussairauksista kärsivien sairastumista, sanoo johtaja Mika Salminentiedotteessa.

– Etenkin niillä alueilla Suomessa, missä ei ole viitteitä viruksen laajemmasta leviämisestä, jatkotartuntoja kannattaa edelleen vähentää selvittämällä tartuntaketjuja ja kartoittamalla altistuneita.

Ihmisjoukkoja vältettävä

Taudin lievistä oireista kärsivien on THL:n ohjeistuksen mukaan tärkeä sairastaa kotona, välttää sosiaalisia kontakteja ja ihmisjoukoissa liikkumista.

Sama toiminta on tärkeää terveillekin ihmisille, koska se hidastaa epidemian leviämistä. 

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi eilen. THL seuraa ja arvioi koronatilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat