Pistekortissa laskuvirhe – Wilder-Fury-tuomaripisteet herättävät kummastusta

Deontay Wilder ja Tyson Fury kohtasivat titteliottelussa 1:12

Nyrkkeilyn raskaan sarjan WBC-liiton Deontay Wilderin ja Tyson Furyn välisen titteliottelun pistekortti on herättänyt nyrkkeilypiireissä pientä kummastusta.

Hallitsevan mestarin USA:n Deontay Wilderin ja brittihaastaja Tyson Furyn välinen 12-eräinen taisto päättyi lopulta tuomareiden hajaäänillä ratkaisemattomaksi: yksi tuomari näki voittajaksi Wilderin, toinen Furyn ja kolmannen pisteet menivät tasan.

Ottelun jälkeen julkaistussa tuomareiden pistekortissa on nyrkkeilyväen huomio kiinnittynyt kahteen asiaan: tasaisessa ottelussa pistehajonta on ollut suurta ja pisteiden yhteenlaskussa on tapahtunut virhe.

Pistekortin perusteella yksi tuomareista näki toisen, kolmannen ja neljännen erän menneen 10-9-lukemin Wilderille, kun taas kaksi muuta tuomaria pistivät kyseiset erät Furyn nimiin 10-9. Wilderille ottelun alun merkannut tuomari näki jenkki-iskijän lopulta paremmaksi pistein 115-111. Monien katsojien papereissa Fury sai paremmin iskuja perille ottelun alkupuoliskolla.

Laskuvirhe tuomareilla sattui toisen tuomarin Wilderin yhteispisteisiin. Ottelun jälkeen Los Angelesin Staples Centerissä kyseisen tuomarin ääniksi kuulutettiin 114-110 Furylle, mutta todellisuudessa pisteet olivat 114-112. Laskuvirhe ei siis vaikuttanut ottelun lopputulokseen.

Tappiolta Wilderin pelasti viimeisen erän loppukiri, kun hän sai Furyn toistamiseen kanveesiin. Sen johdosta hän sai kaikilta tuomareilta päätöserästä 10-8-pisteet, joiden ansiosta kolmannen tuomarin yhteispisteet menivät tasoihin 113-113.

Juttua muokattu klo 15.02. Otsikon sana ottelukortti pistekortiksi.

Lue myös:

    Uusimmat