Robert Heleniuksen murskavoiton tuloksessa ristiriitaa – keskeytyksen todellinen syy käy ilmi tuloskortista

Robert Heleniuksen upea voitto Adam Kownackista nyrkkeilyn raskaan sarjan ottelussa tuli virallisen tuloskortin mukaan teknisellä tyrmäyksellä, ei puolalaisen hylkäyksen kautta, kuten aluksi luultiin.

Kehätuomari keskeytti Las Vegasissa käydyn ottelun kuudennessa erässä pian sen jälkeen, kun Kownacki oli suorittanut viimeisen kolmesta liian alas suuntautuneesta lyönnistään.

Tilanne vaikutti selvältä Kownackin hylkäykseltä, mutta ottelusta julkaistu virallinen tuloskortti sanoo kamppailun päättyneen tekniseen tyrmäykseen.

Muun muassa nyrkkeilytoimittaja Lance Pugmire selitti tulosta Kownackin heikentyneellä ottelukyvyllä. Puolalaisen silmät olivat Heleniuksen moukaroinnissa turvonneet pahasti umpeen.

– Kehätuomari Celestino Ruizin virallinen tuomio Kownackista oli tekninen tyrmäys. Hän varoitti tätä jälleen yhdestä lyönnistä vyön alle, ja arvioi katsomalla ottelijan silmiin, että tämä oli lopussa, Pugmire kirjoittaa Twitterissä.

Monet sosiaalisen median kommentoijat kertoivat kuitenkin kuulleensa ottelulähetyksestä Ruizin puhuneen nimenomaan hylkäyksestä. Myös Helenius oli kamppailun jälkeen siinä käsityksessä, että keskeytyssyy oli nimenomaan hylkäys. Hän kertoi MTV Urheilulle tuomarin myös seuranneen tarkasti puolalaisen ottelukuntoa.

– Tuomarikin tuli sanomaan monta kertaa hänelle, että "you got to show something, Adam, you got to show something, Adam", että hän ei laita sitä poikki, Helenius kertoi.

Tuloskortista käy ilmi myös, että Kownackilta vähennettiin ottelun viidennessä erässä piste lyönneistä vyön alle.

Lue myös:

    Uusimmat