"Ottaa välillä voimien päälle" – pääministeri Marin kertoo, millaista on luotsata eripuraista hallitusta

1:20
Näin Sanna Marin kommentoi pääministerin tehtävän raskautta tiedotustilaisuudessaan keskiviikkona.

Sanna Marin kommentoi tänään tiedotustilaisuudessa sitä, miltä tuntuu johtaa hallitusta, jossa yksi puolueista on horjuttanut toimintakykyä. Keskusta toimi hallituksen lakiesitystä vastaan luonnonsuojelulakia koskevassa asiassa.

Tänään Marin suoraan totesi, että tilanne on keskustan eduskuntaryhmän aiheuttama.

– Kyllä minulla on pitkämielisyyttä ja kärsivällisyyttä vaikka tottakai itsellänikin ottaa välillä voimien päälle hallituksen johtaminen, kun työskentely on aika ajoin tällaista. Mutta näen myös, että tämä maailmantilanne on sellainen, että jokaiselta meiltä kärsivällisyyttä vaaditaan.

Marin kommentoi, että hän haluaa omalta osaltaan edistää hallituksen toimintakykyä. Pääministeri myös totesi, että jokainen hallituspuolue puheenjohtajineen vastaa hallituksen työskentelystä ja työskentelyilmapiiristä.

– Minä en pysty yhteenkään ryhmään menemään vääntämään kansanedustajien tai muiden puolueiden kättä, jos puolueet eivät itse halua hallituksessa niiden pelisääntöjen mukaan toimia, joihin ne ovat sitoutuneet.

Erityisiä sanktioita tai myönnytyksiä Marin ei kerro keskustalle koituvan luonnonsuojelulain rintamasta lipeämisen seurauksena.

– Maito tämän osalta on kaatunut. Tämä ei muuksi muutu, hän toteaa luonnonsuojelulaista.

13:24
Katso tiedotustilaisuus kokonaisuudessaan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja