Ott Tänak riensi pettymyksen jälkeen Suomeen – näin virolaistähti hyppyytti Fordiaan sorarännissä

Virolaistähti Ott Tänak testasi Suomen MM-rallia varten 1:27
Ott Tänak antoi Fordilleen kyytiä Keski-Suomen soralla.

Ott Tänak aloitti tiistaina valmistautumisensa rallin MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan ensi viikolla Suomessa.

Tänak koki valtavan pettymyksen viime viikonloppuna Viron MM-rallissa. M-Sport Fordia edustavalle virolaiselle mätkäistiin viiden minuutin aikasakko jo ennen kilpailun alkua, koska hänen Ford Pumaansa oli jouduttu vaihtamaan moottori testierikoiskokeen jälkeen.

Tänakin vauhti oli kohdallaan kotikilpailunsa avauspäivänä, mutta kärkisijoille hänelle ei ollut asiaa. Aikasakon rasittamana Tänak joutui tyytymään kahdeksanteen tilaan.

Tänak saa mahdollisuuden revanssiin ensi viikolla, kun MM-pisteistä kamppaillaan Keski-Suomen nopeilla sorateillä. Vuosi sitten Tänak löi Suomen MM-rallin voittokamppailussa Kalle Rovanperän, joskin silloin virolainen kilpaili vielä Hyundain Rally1-kalustolla.

Tänak riensi Tartossa kokemansa pettymyksen jälkeen lähes suoraan Suomeen. Tänak hyppäsi tiistaina Rally1-hybridikilpurinsa rattiin Jämsän lähistöllä, missä hän viihdytti paikalle löytäneitä rallifaneja komeilla hypyillä.

Ford Puman suorituskyky ei ole ollut paras mahdollinen tällä kaudella. Tänak tosin voitti helmikuussa Ruotsin MM-rallin, joka on Suomen tavoin nopea kilpailu.

Viron MM-rallin jälkeen Tänak arvioi, että M-Sport Fordilla on hankala tilanne kamppailussa Toyotaa ja Hyundaita vastaan.

– Olemme maksimitasolla tällä hetkellä, eikä tiimillä ole mitään uusia suunnitelmia. En usko, että voimme tehdä paljoa enempää. Testaamme yhden päivän ja haemme säätöjä, mutta ei meillä ole keinoja saada lisää suorituskykyä, Tänak totesi.

Tänak oli ilmoitettu myös ensi viikonloppuna Tampereen ympäristössä ajettavaan HYAcenter-ralliin, mutta virolainen päätti lopulta jättää kisan väliin. Tänakin sijaan ranskalainen Pierre-Louis Loubet ohjastaa Ford Pumaa Tampereen testikisassa, johon starttaavat myös Toyotan Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans.

Suomen MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina 3. elokuuta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat