Ott Tänakilla kävi hyvä tuuri ennen Ruotsin MM-rallia: "Olimme erittäin onnekkaita"

2:21
M-Sportille valitettavan tutut tekniikkamurheet hidastivat Ott Tänakin menoa Monte Carlo -rallissa

Ott Tänak lähtee jahtaamaan kovaa tulosta viikonloppuna ajettavasta Ruotsin MM-rallista.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kroatian MM-ralli 20.-23.4.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tänak siirtyi täksi vuodeksi M-Sport Fordille, jonka Puma Rally1 -kilpurilla hän nappasi viidennen tilan kauden avanneesta Monte Carlon MM-rallista. Tämän viikon Ruotsin rallia varten Tänak on tehnyt huolellisen valmistautumisen.

Tänak kävi viime viikolla testaamassa autoa yhden päivän ajan Ruotsissa, ja viikonloppuna hän ajoi Fordin hybridikilpurilla kotimaassaan Virossa Otepään Talvirallissa.

Otepäässä Tänak pääsi ajamaan kunnon talvikelissä.

– Olimme erittäin onnekkaita olosuhteiden suhteen, Tänak myöntää.

– Se oli lopulta kunnon talviralli, ja olosuhteet olivat jopa hieman vaikeat, sillä lunta oli niin paljon. Olisi ollut vaikeampaa lähteä Ruotsiin ilman tätä rallia.

Tänak kertoo saaneensa tärkeää informaatiota autostaan kilpailun aikana. Paikoin virolaistähti kokeili rajojaan, mutta reserviin jäi vielä vauhtiakin.

Tänak voitti Ruotsin MM-rallin mestaruuskaudellaan 2019. Hän oli ykkönen myös Rovaniemen MM-osakilpailussa 2021, joten lumella ajaminen sopii vähintäänkin hyvin virolaiselle.

Tänak toivoo, että Fordin hybridikilpuri on iskussa, kun kauden ainoa talviosakilpailu käynnistyy torstaina.

– Minulla on paljon luottavaisempi fiilis lumella, joten saa nähdä, millainen vauhti meillä on muihin verrattuna. Jos tiet ovat jäisiä, on parempi olla tiellä alkupäässä, kun taas todella lumisissa olosuhteissa tilanne on päinvastainen. Kaikki siis riippuu olosuhteista, aprikoi Tänak, joka on neljäntenä autona tiellä perjantain erikoiskokeilla.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja