Jättirangaistus tuhosi Ott Tänakin kilpailun – näin Kalle Rovanperä reagoi karuun kohtaloon: "En voi ottaa yhtään rennommin"

Kalle Rovanperä haluaa lyödä naulaa MM-taistoon – nimeää suomalaiset haastajikseen Virossa 2:06
Kalle Rovanperä haluaa lyödä naulaa MM-taistoon – nimeää suomalaiset haastajikseen Virossa

Kalle Rovanperä olisi halunnut päästä vääntämään Ott Tänakia vastaan Viron MM-rallin erikoiskokeilla

Toyota-kuljettaja Rovanperä ja M-Sport Fordia edustava Tänak oli nostettu ennakkoon Viron MM-rallin suurimmiksi voittajasuosikeiksi. Kuljettajien välinen kamppailu lässähti jo ennen rallin varsinaista starttia, kun Tänakin Ford Pumaan jouduttiin vaihtamaan moottori testierikoiskokeen jälkeen.

Moottorinvaihto tiesi virolaiselle viiden minuutin aikarangaistusta itse kilpailuun. Tänakin takamatka on sitä luokkaa, ettei sieltä pysty nousemaan kärkisijoille, vaikka virolainen onnistuisi täydellisesti viikonlopun erikoiskokeilla.

Rovanperä surkutteli kilpakumppaninsa kohtaloa.

– Se on harmi, että Tänak sai rangaistuksen. Kunnon kamppailu häntä vastaan olisi tehnyt rallista vieläkin kovemman. Nyt kaksinkamppailumme on peruttu, ainakin ykkössijan osalta, Rovanperä totesi virolaisen Delfi-sivuston mukaan.

– Mutta tilanteelle ei voi mitään, sillä säännöt ovat tällaiset. Muut ovat kohdanneet vastaavanlaista epäonnea aiemmin.

Viron MM-ralli käynnistyi torstai-iltana Tarton yleisöerikoiskokeella, jolla Tänak piti kovinta vauhtia. Kokonaistilanteessa virolainen on kuitenkin neljä minuuttia ja 59,4 sekuntia kärkeä perässä.

Kärkipaikkaa jakavat Toyotan Elfyn Evans ja Hyundain Esapekka Lappi ennen perjantain erikoiskokeita. Rovanperä on kolmantena kymmenyksen kärkikaksikkoa jäljessä.

– En voi ottaa yhtään rennommin, mutta Tänak olisi epäilemättä ollut pahin vastustajani. Se nähtiin jo testierikoiskokeen ensimmäisellä kierroksella, sanoi Rovanperä, joka arvioi nyt Lapin tarjoavan hänelle kovimman vastuksen.

Perjantaina Viron MM-rallissa ajetaan kilpailun pisin päivä. Seitsemälle erikoiskokeelle kertyy yhteismittaa reilut 130 kilometriä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat