Ott Tänak esitti kovia syytöksiä tallikaveristaan – nyt Esapekka Lappi saa saman kuskin rinnalleen: "Enemmän on kuultu negatiivista"

Esapekka Lappi saa Hyundain rallitallissa uuden tiimitoverin rinnalleen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Thierry Neuville on edustanut Hyundai Motorsportia alusta lähtien eli vuodesta 2014. Joidenkin väitteiden mukaan tiimi ja varsinkin Hyundain kilpuri on jo pitkään rakennettu Neuvillen toiveiden mukaisesti.

Viime kaudella virolaistähti Ott Tänak piikitteli kovaankin sävyyn belgialaista tallitoveriaan. Syksyllä Tänak syytti Neuvillea jopa sekaantumisesta Hyundain kuljettajavalintoihin.

Tänakin aika Hyundailla päättyi kauden 2022 jälkeen. Virolainen päätti nostaa kytkintä ja vaihtaa M-Sport Fordille, missä hän on selkeä ykköskuljettaja ensi vuonna.

Tänakin tilalle Hyundaille pestattu Esapekka Lappi tuntee entuudestaan Neuvillen, mutta sen suurempaa ystävyyssuhdetta heidän välillään ei ole toistaiseksi.

– Emme ole olleet mitenkään läheisissä tunnelmissa vuosien varrella, koska emme ole aiemmin ajaneet samassa tiimissä. Mutta tosiaan, kaikenlaista mielipidettä hänestä (Neuvillesta) on ja varmaankin enemmän on kuultu negatiivisia mielipiteitä, Lappi pyörittelee MTV Urheilulle.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lappi ajoi hiljattain ensimmäisen kunnon testinsä Hyundain Rally1-autolla, jota Tänak oli kritisoinut kovasanaisesti viime kauden aikana. Lapilla ei kuitenkaan ollut valittamista kilpurista Keski-Suomessa suorittamansa testisession päätteeksi.

Myös uuteen tallikaveriinsa Lappi haluaa tutustua kunnolla ennen lopullisen mielipiteen muodostamista.

– Mielestäni pitää mennä avoimin kortein ja avoimin mielin, koska itsellä ei ole kokemusta hänen tallikaverinaan olemisesta.

– Pitää siis antaa mahdollisuus ensin ja aloittaa hommat ilman ennakkokäsityksiä. Katsotaan, mihin se siitä lähtee muovautumaan, Lappi sanoo.

Lappi ajaa kaikki osakilpailut Hyundain Rally1-autolla kaudella 2023, joka käynnistyy Monte Carlon osakilpailulla tammikuun puolivälin jälkeen.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja