Mainos

Otso Kautto teatterinjohtajaksi Tampereen Työväen Teatteriin – "On aika käyttää kaikkea opittua muiden hyväksi"

Tampereen Työväen Teatterin teatterinjohtajaksi on valittu ensi vuoden alusta alkaen teatteriohjaaja, kirjailija ja teatterinjohtaja Otso Kautto.

Teatterinjohtajan sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja se sisältää sekä toimitusjohtajan että taiteellisen johtajan tehtävät. Teatterin nykyinen johtaja Maarit Pyökäri jää eläkkeelle ensi syksynä.

– Olen saanut tältä alalta paljon, nyt on aika käyttää kaikkea opittua muiden hyväksi. Se on ihan normaalia aikuistumista, toteaa Suomen kolmanneksi suurimman teatterin johtotehtäviin siirtyvä Otso Kautto.

Hän kertoo aloittavansa jo nyt uuden ohjelmiston ja tulevan toiminnan suunnittelun.

– Tavoitteena on löytää ne keinot joilla paras mahdollinen taiteellinen laatu kohtaa katsojan. On pohdittava, miten ohjelmisto saadaan entistä paremmin palvelemaan tekijöiden taitoa, intohimoa ja kehittymistä ja sitä, miten tunnistamme ne aiheet joiden äärelle katsoja juuri nyt kaipaa. Paras taide on myös hyvää viihdettä ja parhaalla viihteellä on taiteellista arvoa. Sama pätee naurun ja vakavuuden, kevyen ja syvän vastakkainasetteluun”, hän avaa taiteellisen suunnittelutyönsä periaatteita.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen kertoo, että Otso Kauton valintaa puolsi paitsi pitkä kokemus ja merkittävä kansallinen ja kansainvälinen teatteriura, myös laaja-alainen näkemys teatterikentästä, vahvuudet henkilöstöjohtajana sekä kyky johtaa teatteria uudistavalla otteella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.