Otkes aloittaa tutkinnan Jyväskylän senioritalon palosta – "Erityisen tärkeää selvittää, miten ja miksi palo pääsi uudehkossa rakennuksessa leviämään niin laajalle"

Otkes aloittaa tutkinnan Jyväskylän senioritalon tulipalosta.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) aloittaa tutkinnan Jyväskylän senioritalon tulipalosta. Otkes kertoo Twitterissä tehneensä viikonlopun aikana alustavaa tutkintaa palosta, ja sen perusteella tullaan käynnistämään varsinainen tutkinta.

– Jyväskylän tapauksessa on erityisen tärkeää selvittää, miten ja miksi palo pääsi uudehkossa rakennuksessa leviämään niin laajalle. Rakennuksen evakuointi onnistui ilman vakavia henkilövahinkoja. Valmistelemme tutkintaryhmän nimittämistä työhön, Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi kirjoittaa Twitterissä.

Palokan Ilona -senioritalossa syttyi tulipalo perjantai-iltana. Palo roihahti vielä uudelleen perjantain ja lauantain välisenä yönä sen jälkeen, kun tuli oli jo kertaalleen saatu rajattua.

Palon vuoksi kolmesta talosta evakuoitiin yhteensä 168 ihmistä. He ovat päässeet tilapäismajoituksiin sukulaisten luo, hotelleihin tai julkisiin tai yksityisiin palveluyksikköihin.

Uuden rakennuksen nopea palo herättää kysymyksiä

Perjantaina ensimmäisenä syttynyt rakennus on vuodelta 2018. Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Pauli Nurminen kertoi varhain lauantaina STT:lle olevansa yllättynyt siitä, miten nopeasti palo pystyi leviämään, vaikka kyseessä oli niin uusi rakennus.

– Ei meillä näin nopeasti ole yleensä kerrostalossa palo levinnyt kuin tässä tapauksessa levisi. Nyt täytyy tarkkaan etsiä ne syyt, minkä takia se pääsi noin helposti leviämään rakennuksesta toiseen, Nurminen sanoi.

Poliisi aloitti oman tutkintansa palosta sunnuntaina. Tutkinnassa selvitetään erityisesti palon syttymissyytä sekä syitä palon nopealle leviämiselle. Rikoskomisario Reima Rossi Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoi sunnuntaina, että tutkinta kestää kuukausia.

– Tutkinta tulee olemaan poikkeuksellisen laaja, koska nyt on kyse useammasta kerrostalosta. Onhan tämä niin merkittävä siinä mielessä, että on uusi rakennus ja varttuneille tarkoitettu talo. Kyllä poliisi haluaa tässä tehdä tarkan työn, Rossi totesi.

Lue myös:

    Uusimmat