Senioritalon öinen palo löi pelastuslaitoksen ällikällä – videolla näkyy, kun liekehtivät kattomateriaalit romahtavat: "Ei pitäisi päästä niin nopeasti leviämään"

0:41
Video: Vanhustentalo roihusi ilmiliekeissä Jyväskylässä – video näyttää, kuinka liekehtivät kattomateriaalit romahtavat kesken sammutustöiden

Pelastuslaitos on ällikällä lyöty Jyväskylän viimeöisestä senioritalon tulipalosta, joka pääsi leviämään viereisiin kerrostaloihin. Massiiviseen sammutusoperaatioon osallistuivat myös esimerkiksi SPR ja varusmiehiä.

Palon tieltä evakuoitiin 168 ihmistä.

–  Palon syttymissyistä on vielä liian aikaista sanoa mitään, mutta palon rajuus yllätti meidät. Tämän päivän aikana pyritään selvittämään sitä, miksi se pääsi niin nopeasti niin isoksi ja miksi se pääsi leviämään. Tämä on kuitenkin aika uusi rakennus – vasta pari vuotta vanha. Palon ei pitäisi päästä niin nopeasti leviämään, ihmettelee Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Pauli Nurminen.

Viereiseen kerrostaloon syttyi myös huoneistopaloja, mutta asukkaat oli ehditty jo evakuoimaan. Perjantai-iltana rakennus oli ilmiliekeissä, ja sankkaa savua nousi korkealle taivaalle vielä myöhään illalla.

Osa kattomateriaaleista romahti liekehtien alas kesken sammutustöiden. Voit katsoa tilanteen artikkelin alussa olevalta videolta.

Ei henkilövahinkoja

– Hyvää oli se, ettei henkilövahinkoja syntynyt. Evakuointi oli haasteellinen, kun siellä oli liikuntarajoitteisia joukossa. Se haittasi myös sammutustöitä, kun pääpaino oli evakuoinnissa, Nurminen kertoo.

– Siellä oli palomiehien lisäksi poliiseja, SPR ja Puolustusvoimat apuna. Hyvällä yhteistyöllä saatiin evakuointi tehtyä. Aivan loistavaa viranomaisten välistä yhteistyötä.

Poliisi aloittaa puoliltapäivin palonsyyn tutkinnan.

–  Se kiinnostaa kyllä meitä hyvinkin paljon, että miten palo pääsi niin nopeasti leviämään, Nurminen sanoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja