Ota uusivuosi vastaan ilman kipuja! 5 vinkkiä, joilla saat jalkasi korkokenkäkuntoon vähällä vaivalla

Uuteenvuoteen kannattaa ryhtyä valmistautumaan jo nyt! Näillä vinkeillä huolehdit jalkasi korkokenkäkuntoon hyvissä ajoin ennen juhlia. 

Jos aiot tänä uutenavuotena pujottaa jalkaasi korkeakorkoiset korkokengät, pidä varasi. Tottumattomille korkokengät voivat aiheuttaa kivuliaita hetkiä, jolloin juhlamieli jää helposti taka-alalle.

Korkokengät voivat aiheuttaa haavaumia, hankaumia ja yöllisiä kramppeja. Jos haluat kivun sijaan nauttia juhlista, tee nämä toimenpiteet ennen korkokenkien jalkaan laittamista. Nämä viisi yksinkertaista kohtaa ovat todellakin vaivan arvoisia.

1. Kosteuta jalkasi säännöllisesti 

Jalkojen haavaumien ja hiertymien välttämisessä on tärkeää, että iho ei pääse rikkoutumaan. Kuiva iho on alttiimpi haavaumille, joten ihon kosteuttaminen on ensiarvoisen tärkeää. Ota huomioon erityisesti kantapään ja varpaan alueet.

Aloita siis jaloistasi huolehtiminen hyvissä ajoin ja muista kosteuttaa jalkasi säännöllisesti. Myös jalkojen kuorinta auttaa. Muista kosteuttaa jalkasi myös juuri ennen korkokenkien jalkaan laittoa.

2. Pehmusta ja sido varpaat

Korkokengissä jalat joutuvat luonnottomaan asentoon, mikä aiheuttaa usein kipua, turvotusta ja punoitusta. Kaupoissa myydään lukuisia korkokenkiä pehmustavia tuotteita, mutta helppo ja edullinen keino on kietoa hankaumaherkille alueille esimerkiksi apteekista saatavaa haava- tai urheiluteippiä.

Toinen hieman yllättäväkin keino on sitoa isovarpaasta päin laskettuna kolmas ja neljäs varvas yhteen. Juuri näiden varpaiden sitominen poistaa tehokkaasti varpaiden hermoihin kohdistuvaa rasitusta, jolloin myös kipu lievenee.

3. Anna jaloillesi aikalisä

Kukaan ei käske sinun pitää korkokenkiä tiukasti jalassasi koko illan. Anna jalkojesi levätä silloin tällöin muutaman minuutin ajan kerrallaan. Liikuttele varpaitasi ja venytä kiristyneitä lihaksiasi. Voit myös pumpata nilkkoja ylös ja alas parantaaksesi jalkojesi verenkiertoa.

4. Käytä ”mukavia” korkokenkiä

Onko olemassa mukavia korkokenkiä? Luultavasti ei, mutta jotkut korkokengät ovat huomattavasti mukavamman tuntuiset kuin toiset.

Jos tarkoituksenasi on tanssia koko ilta, valitse suosiolla jalkaasi vanhat, jo jalkaasi mukautuneet korot. Jos aiot tanssia, mutta haluat välttää nyrjähtämät, valitse matalammat korot. Pitkän illan aikana jalat myös turpoavat helposti. Valitse siis jalkaasi mieluummin hieman väljät kuin liian kireät kengät.

5. Geelityynyt tasaavat painetta

Korkokenkiä käyttäessä jopa 80 prosenttia painosta kohdistuu jalan etuosaan. Tämä voi aiheuttaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa pieniä murtumia.

Tämän seikan vuoksi korkokenkien kanssa kannattaa ehdottomasti käyttää jalan alle asetettavia geelityynyjä, jotka tasaavat painetta ja vähentävät kipua.

VIDEO: Katso videolta Janina Fryn vinkit uudenvuoden pukeutumiseen.

Lue myös:

    Uusimmat