Erikoinen kamerakahva avaa iPhoneen säätömahdollisuudet

Vanhan sanonnan mukaan paras kamera on se, joka sattuu olemaan oikealla hetkellä mukana. Tänä päivänä valtaosa valokuvista otetaan älypuhelimilla, mutta hyvin usein älypuhelin ei kamerana kuitenkaan ole aivan ideaali, alkaen jo muotoilusta. Lääkkeitä vaivoihin on kuitenkin olemassa. iPhone-omistajille yksi sellainen on Pictar.

Pictar on kameralaukku- ja -tarvikevalmistaja Miggon uusi tuote, jota yhtiö tuo markkinoille joukkorahoitussivusto Kickstarterin kautta. Kyseessä on iPhonelle suunniteltu kamerakahva, joka sisältää useita säätörullia kameran asetuksille, kaksivaiheisen suljinpainikkeen sekä muita kameroille tyypillisiä ominaisuuksia, kuten 1/4-tuumaisen kierteen kamerajalustakiinnitykselle sekä cold shoe -kiinnikkeen esimerkiksi erilliselle salamalle.

iPhonen oma kamerasovellus on säätömahdollisuuksiltaan hyvin niukka. Miggo tuo tähän apua sovelluksellaan, joka toimii Pictar-kamerakahvan kanssa. Kahvan säätörullat ja sovellus yhdessä tarjoavat mahdollisuuden muun muassa ISO- ja suljinsäädöille sekä zoomille, joka iPhonen tapauksessa tietystikin on digitaalinen.

Pictar tarjoaa myös perus-iPhonea tukevamman otteen kuvattaessa, ja kahva on sen verran suuri, että sen sisään mahtuu AA-paristo, jolta laite saa käyttövoimansa. Yhdellä paristolla on tarkoitus pärjätä 6 – 8 kuukautta.

Pictar on suunniteltu sillä tavalla nokkelasti, että se sopii kaikille iPhone-malleille välillä iPhone 4 – iPhone 6s, joskaan 6 Plus tai 6s Plus eivät siihen mahdu. Kahva ei myöskään tarvitse fyysisiä liitäntöjä tai edes Bluetooth-yhteyttä, vaan se kommunikoi puhelimen ja sovelluksen kanssa ultraäänen välityksellä, eli puhelimen mikrofonit kuuntelevat säännöllisin väliajoin kahvan korkealla taajuudella lähettämiä ääniä.

Miggon Kickstarter-kampanjan tavoitteena on kerätä 100 000 dollaria ja aikaa on vielä 36 päivää. Tätä kirjotettaessa mukaan on lähtenyt 143 tukijaa ja koossa on vajaat 12 000 dollaria. Varhaisten tukijoiden alhaisin hinta Pictarille on 70 dollaria (noin 62 euroa) ja normaali suositushinta on 90 dollaria (noin 80 euroa).

Lue myös:

    Uusimmat